6 Aralık 2010 Pazartesi

saç boyatma yada boyatmama

dün saçlarımdaki beyazların nüfusünda artış gördüm.yaşım henüz 30 ama az da olsa bu beyazlar canımı sıktı.ama boyatsam saçlarımın doğallığı gidecek korkum var.illa saç kremi isticek dip boyası gelecek  filan fişman.

sizler bu konuda ne düşünürsünüz
cevaplarınızı bekliyorum

19 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

canım bu konuda ben de çok tereddütteydim ama boyatmamaya karar verdim. çünkü her boya abdeste uygun değilmiş, güvendiğim bir hocaya sordum, boyatmasan daha iyi dedi, kullanılan boyanın abdeste uygun olması gerek dedi. hiç riske atmıycağım kendimi onun için :) sevgiler

ruken dedi ki...

Amaaaaan :)) olsun be tatlım.. seni asla rahatsız etmesin ve bırak kalsın.. 2 tel beyazı kapatıcam diye saçlarının doğallığını güzelliğini bozmaya hiiiiç değmez.. iyice yoğunlaşınca boyatırsın!

zoitsa dedi ki...

kınayı taciye ederim tam saç rengin nedir bilmiyorum ama teyzem kestane rengine boyuyordu

Fulyanna dedi ki...

Ben de 26 yaşındayım ve ilk çıkanları kopardığım için çoğaldılar.Çok fazla beyaz var :(

Üstelik ben doğallıktan yana olan ve saçlarımı kesinlikle boyatmayı düşünmeyen biriyim rengini çok seviyorum ve Allah beni böle yaratmış böel kalmalıyım diyorum :)

Bu arada internette bir çekilişte Moliva die beyaz saçlar için bir sprey kazanmıştım.Saçlar bir kaç ay gibi bir süre kendi renginde görünüyor.Zararlı mıdır orasını bilmiyorum üzerinde de boya olmadığı yazıyor filan.

Yine geçenlerde internette markafoni tarzı bir sitede bir ürüne rastladım.
Scwarzkopf Re-Nature die bir ürün.

Bunu araştırmak niyetindeydim ben de.. sanırım fiyatı biraz tuzlu ama boyatsanda kuaförlerin alacağı para zaten bu kadar edio :)

fuska dedi ki...

saç boyatmak dediğin gibi çok zahmetli bir iş. devamlı ilgilenmen gerekecek. en iyisi görmezden gel:)) ben öyle yapıyorum:))
bende de 2 yıldır farkettiğim beyazlar var. ablam, kardeşim, eşim her gördüklerinde "aaa, beyazın var diyorlar" ben bir de bu vatandaşları duymazdan geliyorum :))

bayram etkinliği için bana gelen isimsiz kartın sahibi senmişsin. bir de burdan teşekkür etmek istedim. keşke adını karta yazsaydın da, teşekkür etmek için bu kadar geç kalmasaydım. eline yüreğine sağlık.

kamilece dedi ki...

Tereddüt etmekte haklsın aslında,bir ara bende düşündüm ama yapmadım bir 2 kez kına yaktım saçlarıma değişiklik olsun diye,alışkanlık yapar demişlerdi çok şükür yapmadı.İyice düşünmelisin kendini dinlemelisin bence sonuçta senin kararın önemli...

Zeynep dedi ki...

Merhaba Uğurböceği,
Blogları gezerken takıldım sizin sayfanıza ve ekledim takip listeme sizin adresinizi.
Saç boyatmak konusunu ben tam 2 ayımı vererek araştırdım ve sonucunda kesinlikle hiç bir boya güvenilir değilmiş bunu öğrendim. Renk varsa tabaka da var denildi hepsinde, ve tabaka da gusle manidir. Karar yine sizin ama ben yine de bildiğimi söylemek istedim :)

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Bence hic boyatma sonra insan buna pisman olabiliyor cünkü sac yipraniyor okadar bakima ragmen kremleri kullanmana ragmen saman gibi oluyor.. Kendim denedigim icin diyorum bunu ..Bende 22 yasindayim henüz ve saclarimda beyazliklar var gerci bizimki genetik anne tarafindan :D dökülmesindense beyazlamasini tercih ederim diyorum demi ama :) Bence hic boyama riskine girme bosver cok rahatsiz oluyorsan kinayi tavsiye ederim arada bi bende yapiyorum bunu sahsen cok memnunum kinadan sacimi cok yumusatti tabi badem yagida kullaniyor saclarim daha canli ve yumusak oluyor dolasmasini engelliyor :) Benden bu kadar tavsiye yeter diyorum artik sana kalmis bisey canim, cok öptüm..

mine dedi ki...

boyatmadan da olmuyor ki ama : )

uğurböceği dedi ki...

arkadaşlar hepiniz sağolun.tek tek yorumlarınıza döneceğim.

rengarenkli dedi ki...

saçlarımızın doğal hali en güzeli bence. bende yıllardır saçlarını boyayanladandım.hamilelik dönemimde boyayamadım haliyle ve saç rengimin boyalardan çok daha güzel olduğunu farkettim.

lohusalık sonrası değişiklik yapmam gerek diye eski alışknlığımı yineledim ve boyadım kullandığım tüm saç kremleri saçı döküyor ve boyalı saça da mutlaka kullanmak gerekiyor.

çok pişman oldum bir daha kesinlikle boyamak istemiyorum.

Unknown dedi ki...

bende seninle ayni durumdayim sac boyatma konusunda...
ben hic boyatmadim.. boyatmakten biraz cekiniyorum =P

uğurböceği dedi ki...

yemyeşildeniz sağol tatlım.bende değişik renklere özeniyorum ama bu abdest sorunu beni caydırmıştır

ruken turgut sağolasın.ah canım 2 tel saç değil ama.saçlarımın doğallığını bozmakda istemiyorum.

zoitsam sağol canım.evet kına yakmıştım bir sefer.eşim kokusunu pek sevmiyor.ama boyatmayı düşünsemde en iyisi kına sanırım.

Fulya Bozkurt sağolasın.evet bende gördüğüm bir kaç teli kopardım.sonuç fazlasıyla geri döndüler.aslında dediğin gibi beyazda bir renk aslında kaçmanın manası yok:)biraz teseli gibi oldu.

dediğin ürünü duymamıştım.ama bıttım sabunu varmış.kullandıkca saçların eski siyahkığına kavuşturuyormuş.belki onu alırım.

fuskacım sağol tatlım.evet çok zahmetli.boyatan bin bişman:)isim konusunda inan farketmemişim bile.

kamilecim sağol tatlım.evet en mantıklısı gerektiğinde kına yakmak.

zeynepcim bloguma hoşgeldin.dediğin doğru.en güveniliri kına sanırım.bu arada adresine ulaşamadım.yazarsan sevinirim.

Kücük Dokunuslarim sağol tatlım.evet seninde dediğin gibi saçalarımı beyazdan kurtarim derken pişman olmakda var.zaten zahmetli şeyleri sevmem.

minecim evet sende haklısın bir müddet sonra insanın kendide değişiklik istiyor.en iyisi kınayla boyamak bencede

rengarenk evet aslında en güzeli kendi saçımızAllah onu yakıştırıp vermiş.işte biz insanalr hep başkarenklere özeniyoruz.aslında saçımızda bizim kimliğimiz.değişmemeli:))

ruken dedi ki...

o zaman beyazların için bir önerim olacak.. Her saç tonuna uygun geçici saç boyaları var.. dışarımı çıkacaksın? beyaz yerlere rötuş yapıp kapatabiliyorsun..:)günlük yani.. Ben watsonsda görmüştüm.. en azından bir dene :) Kınaya boyaya hiç gereksinim duymayacaksın emin ol..

uğurböceği dedi ki...

senacım çoğunluk boyatmamaktan yana.artık tercih bize kalıyor.

rekencim sağol tatlım.örtülü olduğum için dışarda önemli değil.ama insan kendi takıyor.eşim bile geçen a senin beyazların artmış dedi.benimkisi psikolojik rahatlama için.

uğurböceği dedi ki...

rukencim sayfanı açamıyorum.neden acaba.

ruken dedi ki...

tatlım biliyorum ben tarifini yapmıştım :)
bloğuma bende ulaşamıyorum :) güldüğüme bakma sen.. aslında çok üzgünüm.. genel bir sorun. özel etki alanı sahipleri bu durumda ne yazık ki.. bi takım formüllerle çözen de var ama ben yapamadım :( bakalım bekliyorum, açılmazsa blogspot olarak yoluma devam ederim..

Filiz dedi ki...

ben daha önce boyatmıştım ama saçlarımı yıprattı,hem de rengi çabuk soldu.Sonra kendi rengine döndürmek için çok uğraştım.bence de boyatma,boşver canım..

uğurböceği dedi ki...

filizcim sağol tatlım .evet boyatmamak en iyisi.

ruken inş.düzelir.düzelmezsede bizleri fazla bekletme