7 Ekim 2010 Perşembe

o açıyo ben örtüyorum bu kış nasıl geçer bilmiyorum.

canım kızım uyurken örtünmeyi sevmiyor.ben üstünü örtüyorum gece kontrol ediyorum.annnnaaaagene açmış üstünü hatta diyor-ben örtü sevmiyom. diye.

geçen gün uyusun diye yanına uzandım.e havalar serin üstünü örtüm kendimide.kalktı örtüyü ayak ucunda topladı.bende kızdım.-

-yaavrum bak hava soğuk hasta olursun dedim.bizim hanım ne dese beğenirsiniz.

-burası benim yatağım.ben örtünmicem sen git kendi yatağında yat.tamam mı

bende kızıp yataktan kalktım.odama gittim .e ne oldu 5 dk.sonra ağlamaya başladı.yanına gidip tekrar uyuttum.
..üstünü açacak diye tedirgin yatıyorum.ama bir önlem aldım.2 kat pijama giydiriyorum.bakalım soğuk günlerde neler yaşıcaz.

bu kış sobalı evimizde zor olacak sanırım.(malesef buralara doğal gaz daha döşenmedi..kat kaloriferide bazı özel aile sorunlarından dolayı olmuyor.)sobalı odada yatıracağım.en zararsız çözüm bu sanırım.sizce ?????

16 yorum:

yemyeşildeniz dedi ki...

tatlım çocukken ben de bütün çocuklar gibi açarmışım gece üstümü dönerken. annemin Açılmaaa diye bağırmaları hala kulağımda :)) bi dönem hatırlıyorum ince bahteniyeyi bağlıyorlardı belimden, benimle beraber o da dönüyordu :)) ben de bağladıkları o kemeri saklamıştım eheh çocuk işte :))

gutguturuna dedi ki...

bende kızımla aynı problemi yaşıyorum..ben uyku tulumu aldım..bi kaç gündür denedim çok memnun kaldım..tavsiye ederim...

Defne Kızın Anası dedi ki...

defneden yazın açık ve ferah ferah uyumaya alıştı şimdi hiç örtünmek istemiyor. uyku tulumu alıcam. torbalı olanlardan var fakat defne rahat hareket edemedi bacakları içinde hapis gibi kaldığı için normal uyku tulumu alıcaz artık. gece arada bir bakıyorum karyolasında tam tersi şekilde uyuyor:) evimiz doğalgazlı ama yinede geceleri dikkat etmek gerekiyor.

Nidaersin dedi ki...

Merhaba Kadriye.
Çocukların uyurken açınmaları normal, gündüzleri çocuksu gözleriyle ilgilendikleri oyun şekillerinden,hayallere yoğunlaşırlar. Uykuya daldıkları zaman da,özlemini çektikleri oyun çeşnilerini rüyalarında şekillendirirken üstlerindeki ağırlıkları istememeleri normal.
Anneye de annelik görevini yerine getirmek kalıyor.

Bi de çocuk uyku tulumu da kullanabilirsin, bizim kardeşimiz de öyledi çareyi uyku tulumunda bulmuştuk.:))

İki oğlan Annesi dedi ki...

ben de tulum alacağım benim bıdıkda üstünü açıyor hep
canım mothercare de çok güzel kalınları vardı hemde kızlar için çok cicileri severek giyer eminim o zaman üstüne hiç bir şey örtmesin o yeter zaten!

noyumberry dedi ki...

Canım benimkiler de üstü açık yatmak isterdi:)Tulum giydirmek en iyisi..Birde ben ayaklarını tam örtmezdim..ayak bileklerine kadar örterdim..Bir gün izledim ..
ayaklarını yorgana takarak tepiyorlardı..Bende ayağını boşta bırakınca açamıyorlardı:D
sevgiler..

esra dedi ki...

maziye götürdün beni uğurum:))ikbalin üstünü örterken ikbal uyku başındayken bile ayaklarını havada tutuyordu örterken üstnüü:)))sobalı evin tadını çıkar valla...soba gibisi varmı...bol yok kapıları aç her taraf ısınsın..hasta olunca sobası olan bir ev arıyorum ben size ğelirim artık:)))şöylee sırtını dayayıp oturucan bide kestane sobanın üstüne:)))hıı uyku tulumu alsana..ben melikşaha aldım ama kardeşimin kızına verdim..ben tekrar alıcam...gelme kıış geeelme,yağma kaar yaaağma köylümü soğuukta koyma diye bi şarkıylada bitireyim:)))keyfim mi geliyor ne:)))

annesiningülü dedi ki...

bunların hepsi aynı canım
nasıl bir ateşşe hiç örtünmüyorlar

evra ile dedi ki...

aynı sorun bizde de vardı. uyku tulumu en güzeli böylelıkle nekadar üstünü de acsa sıcacık oluyor... sevgiler.

Yeşim dedi ki...

aynı sorun bizdede vardı uyku tulumu aldım kurtuldum çok rahat tavsiye ederim ama normal ayaklılardan olursa daha kullanışlı
sevgilerimle...

uğurböceği dedi ki...

yemyeşildeniz demek ki açılmayı seven sadece benim kızım değilmiş.annenlerin yöntemide farklıymış.bizde deniyerek bulacağız.

gutguturuna bende alayım diyorum.yada bir battaniyeyi dikeyim yanlardan içine yatırayım kız.

defne kızın anası evet yazın rahattık.şimdi açılıp üşütürlerdiye korkuyoruz.

uğurböceği dedi ki...

nida ersincim ben çok üşüdüğümden tuhafıma gidiyor.ama yorumlardan çıkan ders bir uyku tulumu şart.

eymenin annesi banada çarşı yolu gözüktü.en kısa zamanda uyku tulumu almam lazım.

noyumberry evet ayaklarına değince sanki delleniyorlar.senin kide bir yöntem,uyku tulumu alıncaya kadar denemekte fayda var.

esra ablacım seni geçmişe götürdüğüm için sevindim.hatıralar güzeldir.sobanın sıcaklığı başka oluyor dediğin gibi.evimede her zaman beklerim.

baharcım evet ben donuyom kızım yanıyor:)))

evranın annesi bizde alacağız canım .en iyi yöntem bu.

yeşimcim bukadar memnun kalan arkadaş olduğuuna göre memnuniyet kesin.en kısa zamana tulum alacağım.

Mutluanne dedi ki...

Uyku tulumu çözüm olabilir bence denemekte fayda var.biz iki kıştır kullanıyoruz çok iyi oluyo
sevgiler

uğurböceği dedi ki...

utkunun annesi sağol tatlım.bende alacağım artık bir uyku tutlumu.

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

bebekler hep öyle galiba beneim bebeğim çok hareketli olmamasına rağmen üstünü çok açıyor. soğuk havalarda uyku tulumunda yatırıp, sorunu çözüyorum

uğurböceği dedi ki...

eminecim en iyi yöntem buymuş.bende alacam inş.