14 Temmuz 2010 Çarşamba

HAYATINIZ SEÇTİĞİNİZ KADINDIR.


Hayat Kat Kattır.

Evvel zaman içinde Memleketin birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış.

"bu gençliğin sırrı nedir" diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya…Ama sorular sık, soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.

Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine."Bu davette size sırrımı açıklayacağım" demiş. Herkes merakla davete gelmiş.Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş.Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş.Herkes konu ne zaman açılacak diye merak ederken adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş.

"Hatun , şu kilerden bir karpuz getirirmisin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da :

" Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş.Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş.

"Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin" demiş. Başka istemiş?. Bu böylece dört sefer daha tekrarlanmış . Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedicik sormuş.

"Eeeee?. Arkadaşlar işte benim gençliğimin sırrı burada anladınız mı??" Herkes birbirinin yüzüne bakmış.Kimse bişey anlamamış..

"Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş.

"Efendiler" demiş

"O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu.Bir kere bile (aman be adam, delimisin nesin şu tek karpuzu ne taşıtttırıyorsun bana defalarca…) demedi. Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi.İşte bütün bu gençliğimi hanımıma borçluyum."

"Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız.Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız.İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız." Demiş.

SENİN NE ANLATTIĞIN DEĞİL,

İNSANLARIN NE ANLADIĞI ÖNEMLİDİR.

SENİ ANLAYAN BİRİNE ANLAT.

ANLAŞILMIYORSAN SUS Kİ,

ANLATTIĞINI ANLATMAK ZORUNDA KALMAYASIN!!!!

Hayatınız seçtiğiniz kadındır….

Zevkli bir kadına rastlarsanız,ZEVKİNİZ,

bilgili bir kadına rastlarsanız BİLGİNİZ,

zeki bir kadına rastlarsanız ZEKANIZ gelişir.

Hayat kat kattır.

Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve

bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür.

Ve bugün durduğunuz teras ,

seyrettiğiniz manzara,

gördüğünüz hayat

yanınızdaki kadının terası,

manzarası ve hayatıdır.

Hayatınız seçtiğiniz kadındır.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel paylasim örnek alinacak durum her iki taraf icinde nasihatler cok güzel böyle mutsuz olunurmu demi

Nidaersin dedi ki...

Slm Uğur Böçeği!
Hayat bize çoğunlukla yanlışları öğretmeseydi,insanların neyi ifade etmek istediğinide algılayamazdık.
Nedense insanlar insanoğlu yanlışları öğrenmekte azimkar...Dedenin gençlik öyküsü örneği.))
90 yaşındaki zat'ın genç kalmasının sırrını kanıtlama pahsına zevcesini üç, beş defa kellere (Mahsen)e göndermesindeki yanlışlığı irdelemek gereği varsıl olmalı.))
Hayat bana hiç adil davranmadıda genç kalamadım.İfadesinde bazı konumları vurgulamak gerekir,Adil kelimesinin kullanım alanlarını irdelemekle eşitlik ilkesine uygunluğunu pekleştirmek arasında bazı ironik söylemler olabilir.okulun hobi raumun kafetaryasında iki arkadaş muhabbet ederken konuşmanın içeriğini sorgulamadan uluorta "hayat bana adil davranmıyor"demeden önce kendindeki aporkif mahareti anımsamak gerekirki bir üçüncü kişi için birbirlerine kırılan sevgililerin soğuk duştan kaçışları gibi birşeydir. "genç kalabilmenin sırları"....! Buradaki endişeleri giderebilmek zaman ister, ruhsal fanatizmlerde duygusallık bir reflekstir.Üzgünüm ama buda benim yaşama bakış tarzım yanılıyormuyum acaba?.))
Belkide mut olamamamın nişanesi.)))
Mutlu gelecekler size kadriye hanımcığım:))

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

ayy çok güzel bir hikaye yaa ellerine saglık cnm

uğurböceği dedi ki...

sevdacım evet tatlım karşılıklı anlayışa bağlı herşey.beğendiğine sevindim.

pembe esintimsende sağol tatlım.beğenmen beni mutlu etti.

nidacım demek istediğini çok iyi anladım.ama sen olaya farklı ve olmayan tarfından bakıyorsun.yaşlı dede sanmaki eşine bu zahmeti sürekli yaptırıyor onu yoruyor,öyle olsa eminim o yaşa yalnız gelirdi.

ha 3.kişiler için yapması doğru değil demek istedin sanırım.o konuda nasihat için bunda mahzur görmemiş sanırım.ve bizlere karşıklı anlayışın ne kadar gerekli olduğunu göstermiş oldu.

en yakın kendimi örnek vereyim
bende aynı dede gibi davranırım eşimde.eğer birimiz toplum arasında birşey söylerse diğeri onu orda bozmaz.başbaşa kaldığımızda konuşuruz bu konuyu.ve herkes evliliğimi hayrandır.karşılıklı anlayışla 5 senemizi bitirdik.

Nidaersin dedi ki...

Ayni karpuzu getirip,geri götürüp tekrar aynısını getirmenin o anki beklenti içinde olan insanların duygusallığıyle oyalanma değilmi?İşte hayat, onlarada yanlışları öğretmiş söylemi geçerli,Otizm sır saklama değildir aile içinde kalacaklar kalmalı velakin paylaşım gerektiren konumları ehil muhatabıyle paylaşmalyız,Öykü varsıl bir görünüm arz etmiyor bna göre.))

uğurböceği dedi ki...

yazıyı paaylaşmak bana değerlendirmek sizlere düşüyor.herkes kendine bir pay çıkarır nidacım.ve kimsenin payına düşen aynı değildir.

SEVECEN dedi ki...

yazı süper ama ,bu kadar anlayış günümüzde zor,kadında gençmiymiş onu merak ettim:)yani herşey karşılıklı bence..

mutfakcini dedi ki...

Hayat seçimlerin toplamıdır..Doğru seçimler yapmak dileğiyle.sevgiler.

uğurböceği dedi ki...

sevecen anlayış çok önemli.şimdi eşler birbirlerini çekemiyorlar..eminim eşide genç kalmıştır.karşılıklı anlayışlıdırlar sanırım

uğurböceği dedi ki...

ebruli aynen canım.kendi seçimlerimizi yaşıyoruz.hepimize hayırlı seçimler.

Peritozu dedi ki...

Olay budur diyorum ugurbocegi.Super bir yazi.Hatta aksam gelince esimede okutacagim.

uğurböceği dedi ki...

PERİ TOZUM BENCEDE EVLİLİĞİN ANAHTARI KARŞILIKLI ANLAYIŞ.BEN UYGULUYORUM MUTLUYUM.