29 Temmuz 2010 Perşembe

AKLIMI KAÇIRACAM SANDIM.

YÜCE ALLAHIM BANA DÜNYANIN EN GÜZEL HEDİYESİNİ VERDİĞİN İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER. AMA ÖĞRENDİMKİ HERGÜZEL ŞEYİN ZOR YANLARIDA VARMIŞ.

BU GÜZEL HEDİYE TABİ Kİ DÜNYA TATLISI KIZIM.VE ZOR TARAFI ONA BİR ZARAR GELMESİNE ENGEL OLMAK. AMA NE MÜMKÜN.
YİNE BİR OLAY ATLATTIK Kİ SORMAYIN.RESMEN VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ.

ÜTÜ YAPIYORDUM.KIZDA ANNEMİN YANINDAYDI.SONRA BENİM YANIMA GELDİ.BİR AN MUTFAĞA GİTMEM GEREKTİ BENDE AMAN ÜTÜYÜ ELLEMESİN DİYE HADİ KIZIM BU ODADAN ÇIKALIM DEDİM.BİR GÖZÜM ÜTÜDE KIZIMI BİLİYORUM SANİYEDE DOKUNABİLİR DİYE BİR GÖZÜM KIZDA ELİMLE KIZIMN BAŞINA DIŞARI DOĞRU YÖNELTİM KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE DIŞARI ÇIKSIN DİYE..

BİR ANDA KIZIMIN BAĞIRMASIYLA CİĞERİM YANDI RESMEN.
NE OLDUĞUNU ANLAMAYA ÇALIŞIRKEN İYİKİ KIZIMIN SESİYLE KAPIYI BIRAKMIŞIM.MEĞER KIZIM ELİNE KAPININ ARASINA KOYMUŞ.BİRDEN KUCAĞIMA ALDIM, KIZIM BAĞIRIYOR TAMAM DEDİM İÇİMDEN GİTTİ ÇOCUĞUN PARMAKLARI.DÜŞÜNCESİ BİLE YÜREĞİMİ DAĞLADI.NASIL KÖTÜ OLDUM.HEMEN BUZLU SUYA KOYDUM .AMA BEN BİTTİM YA.BUNU NASIL YAPTIM.KIZIMIN CANINI YAKTIM.YAVRUM AĞLAYA AĞLAYA BİR HAL OLDU.BUZLU SUDAN ÇIKARDIKTAN SONRA BENİM YAPTIĞIM BİR KREM VAR ONU BOLCA PARMAKLARINA SÜRDÜM.UYKUSU GELDİ.AYAĞIMA SALLADIM.UYKUYA DALMADAN ÖNCE YAVRUM
-ANNE BEN İYİYİM.DEDİ.
KENDİMİTUTAMADIM GÖZLERİM YAŞARDI.

VE NORMALDE ANNEMDE BENDE BUNA ÇOK DİKKAT EDERİZ.ÜTÜDEN KORUYOYIM DERKEN.KIZIMIN ELİNİ KAPIYA SIKIŞTIRMIŞIM.EĞER ÇIĞLIĞIYLA BIRAKMASAYDIM DURUM ÇOK KÖTÜOLACAKTI.
ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN.KIZIM ELİ ÇOK KÖTÜ OLMADI.ŞUAN ESKİ NEŞESİNE DÖNDÜ.BENDE DAHA DİKKATLİ OLMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM.

22 yorum:

Defne Kızın Anası dedi ki...

büyük geçmiş olsun. allah beterinden korusun her zaman.

bende bugün ütü yaparken arada bırakmam gerekti ve defne anında ütü masanın altında bitiyordu. O an düşüncesi bile mahvetti beni. ya farketmesem ya ütü düşse kafasına diye. allahım sen meleklerimizi koru.

Nidaersin dedi ki...

Uğurböçeği!

En çok sevdiğmize, kutsalımıza en fazla değer verdiklerimize nasıl ayrıcalı davranamayız? bir an bile ayrılışımız hele onun acı çektiğini anne yüreğiyle hissetmenin verdiği ıstırabı anne olanlar kadar kim bilebilir.)
Acıları ortak olma, insan olabilmenin en kutsalıdır.

Tanrı insanı, et kemik su dan yaratmış küçücük beyniyle hata yamaya muktedirdir kılmış! ve dahasında hata giderici dehayı da kullarından esirgememiştir.

Bizlerde akli selim davranarak hatalarımızı askariye indirgemek zorunluluğundayız.Vesile geçmiş olsun diyor Hepimiz adına tanrıya hamd ediyorum.
(ne)

mine dedi ki...

çok geçmiş olsun sakınılan göze çöp batar misali Allah korumuş
ama en tatlısı uyurken ben iyiyim deyip sizi sakinleştirmeye çalışmayı
çok tatlı çok : )

uğurböceği dedi ki...

defne kızın annesi sağol tatlım.dediğin gibi Rabbim meleklerimizi korusun.bir sn hata nelere sebebiyet verebilir.kızına öpücükler sevgiler

nidacım aslında olayı nasıl güzel açıklıyorsun.Allahım acılarını göstermesin (gerçi tatmadım değil.sonra yazarım.)herşeye mantıklı bir açıklama getiren beynim anne yüreği işe girince devra dışı kalıyor.
sevgiler

uğurböceği dedi ki...

minecim sağol tatlım.deiğin gibi bir yandan koruyayım derken bir yandan eli koparacaktık.Rabbime şükürler olsun.ucuz atlattık.sevgiler

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun canım.Bizde bir söz vardır:sakınan göze çöp batar deriz.Herkes yavrusunu sever ve onu tehlikeden uzak tutmaya çalışır.Ama dört çocuk büyütmüş olmanın tecrübesi ile bir tavsiyede bulunmak isterim eğer dinlerseniz Ben tehlikeden kaçırmak yerine üzerine gitmeyi öğretim.Yani ütü hafif soğumuşken ellettirip bunun ona acı vereceğini söylerseniz,inanın bir daha yaklaşmıyorlar.
Sobalı evde ve apartmanın beşinci katında büyüttüm çocuklarımı.Ne sobadan yandılar ne de düşme tehlikesi geçirdiler.Sanırım onlarla konuşuyor olmanın da çok etkisi oluyor...
Bir daha bebeğinizin canı yanmaz inşallah....Mutluluklar diliyorum...
Bi

Swotpisces dedi ki...

Çok geçmiş olsun, Allah görünmez kaza belalardan korusun, anlık şeyler bunlar .

CADI KIZIN DIRDIRI.. dedi ki...

canım yaa çok geçmiş olsun öptüm bende onun minicik parmalarından yavrum yaa nasıl canı yandı kimbilir allah korusun inş bidaha acı olmaz onlar hep gülsün inş...

uğurböceği dedi ki...

NEŞECİM HAKLISIN BİZ SAKINDIKCA BİRŞEYLER OLUYOR.BAZENDE SAKINMASAM NE OLACAK ALLAH BİLİR DİYORUM.
DEDİĞİN GİBİ ASLINDA SICAĞI GÖSTERİYORUM BİLİYO AMA İŞTE ÇOCUK BU ,ANNEM ÇOCUK ŞEYTANA HİZMETT EDER DERDİ.YANİ AKLINA GELENİ YAPIVERİR MANASINDA.
ARTIK BENDE PUSULAYI ŞAŞIRIYOM.
İYİ DİLEKLERİN İÇİN TEŞEKKÜRLER.

SWOTPİSCES TEŞEKKÜRLER İNŞ.TEKRARLAMAZ.DUALARINA YÜREKTEN AMİN DİYORUM.

CADI KIZIN DIRDIRI TATLIM SAĞOL.YAVRUM AĞLADI EN SONUNDA ANNE BEN İYİYİM DEDİ BENİDE AĞLATTI.

ikimiz dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun yeni okudum yazını şimdi durumu nasıl benimde küçükken ellerim apartmanın demir kapısına sıkışmıştı o anı anı anına hala hatırlarım hemde çok küçüktüm elmem yerlerimin yerinden çıktığını ve o sesi duymak çok kötüydü umarım kötü bişeyi yoktuır kızının takrar gelmiş olsun

uğurböceği dedi ki...

İKİMİZ SAĞOL CANIM.SENİNDE KÖTÜ BİR HATIRAN VARMIŞ.KIZIM ŞİMDİ İYİ BAĞIRINCA BIRAKTIM YA ÇOK EZİLMEMİŞ.GEÇTİ BİLE DİYEBİLİRİM.

neval dedi ki...

bilirim bacım o yürek yanmasını neyseki onların kemikleri lastik gibi bu yaşta da birşey olmuyor geçmiş olsun

ikimiz dedi ki...

evt canım hatta bir değil bir kaç sefer oldu bu olay bana amann çok dikkat edin kıyamam kuzuma çok geçmişler olsun

uğurböceği dedi ki...

nevalcim sağol.evet kemikleri bizimki kadar sert değil daha.çok şükür ucuz atlattık.

ikimiz evimizde rüzgarlı bir yerde kızım kapıları açıp kapatırken eli sıkışacak diye ödüm koğuyo.bu yüzden çok dikkat ediyoz.rüzgarın kuvvetiyle bundan kötü olur.rabbim korusun.

ikimiz dedi ki...

rüzgarlı olması bir iyi birde kötü valla çok dikkat edin allah korur meleğini iyi yöni biizm ev alev gibi sıcak vallahi allahım sen bizleri cehennemin alevlerinden koru 70 bin kat yıkan aleve dayanamayız 1 saniye bile orası kim bilir nasıl ayy akşam akşam aklıma geldi keyifleri kaçırdım ama hiç çıkmamamalı dilerim allahtan blog arkadaşı olduğumuz gibi cennettede arkadaş oluruz canım iyi akşamlar

uğurböceği dedi ki...

ikimiz samimiyetin için çok teşekkür ederim.beni mutlu ettin tatlım.Rabbimde seni mutlu etsin.çok şükür evimiz yazlık gibi bir denizi eksik.inş.canım Allah dualarını kabul eder.sevgiler.

Kbr-Bhdr dedi ki...

çok geçmiş olsun canım ya. okurken içim gitti grçekten rabbim beterlerinden saklasın

ikimiz dedi ki...

ölümüne kankiyiz :D

uğurböceği dedi ki...

kübracım sağol tatlım.dediğin gibi Rabbim beterinden korusun.

ikimiz kankim benim VVV

ikimiz dedi ki...

:D

Adsız dedi ki...

Anne ve babalar yavrularının kılına zarar gelmesin diye gözetirken böyle aksilikler yaşanabiliyor :)
Abim ve benim de parmaklarımız sağolsun annecim ve babişim tarafından defalarca darpa uğratıldı :D Ufaklık büyüdüğünde bunu hatırlarsa böyle ben gibi güler :))
Sokağın demir kapısına kardeşimin 4 parmağını sıkıştırıp bi de üstüne kapıyı çat diye kapatabilme yeteneği var mesela babamın :D Hatta kapı kapanmamış da geri gelmiş. Kütürt diye bir ses.. :)

Geçer hepsi kardeşim, sen sıkma canını. RAbbim beterinden korusun hepimizi.

uğurböceği dedi ki...

umutfak sağolasın.epey frehlattın içimi demekki bende bir tuhaflık yok.olabiliyor böyle şeyler.sevgiler