29 Ağustos 2010 Pazar

yeşil çayın tadını beğenen beriye gelsin!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaşlar bugün kendimi domates aşkına adadım.yazın boşdurulmazmış.bize annemle salça yapacağız.domatesleri doğradık.yorulduk.

sonra aşkım birtanemle netten görüştük.birtanemin 16 günü kaldı .Allahım sana şükürler olsun.

e akşam bir iftar yemeğine davetliydik.eve geldik annem çay istemedi.e bende yalnız çayı sevmem.bari yeşil çay yapayım dedim.annemde yap bari içelim dedi.

liptonun verdiği kupaya bayılarak yeşilçayını almıştım.az önce yaptık içtik.ama Allahım bu nasıl bir çay ne tat var ne birşey e dedim zaten adamalr bardakla satıyor.resmen kandırıyor.normalde almam lipton .gerçi alalı aylar oldu.kutuda duruyordu.e aldık içelim dedim ama çık zorla gitti.

arkadaşalr bunun tadını değiştirecek formülü fikri olan beri gelsin.bir kutu çay ne yapılır şimdi.

hadi değerli akılcıklarınızı bu kardeşinizle paylaşın.

unutmayın fikirler paylaştıkca değer kazanır.

herkese iyi akşamlar.

20 yorum:

ece dedi ki...

limon sıkıp içmeyi deneyin derim bende bir kere şifa niyetine aldım aman aman :( bence olmuyorsa fazlada zorlamayın derim :)

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

al sana formül bana gönder :)))

yeşil çayın sade limonlu maydonuzlu neyi varsa hepsini severim .. gerçi ben buruk bütün bitki çaylarını seviyorum, eğer sade içemediysen limonlu dene senin için biraz daha içilesi olur canım..

Lovebug dedi ki...

Ben de blogumda yeşil çayı sevmek istediğimi söylemiştim.Çok yararlı diyorlar ama gerçekten kötü bir tadı var. Yapılacak tek şeyi söylüyorum. Burnu kapatıp biraz soğuyunca tek dikişte bitirmek. =D

Unknown dedi ki...

yesil cay hic icmedim biliyo musun tadi nasil bilmiyorum

evra ile dedi ki...

YEŞİL ÇAYIN İÇİNE LİMON SIKIN BİDE ÖYLE DENEYİN TADINI SEVECEKSİNİZ HEMEN GİDİP Bİ KUTUDAHA ALMA İHTİYACI BİLE DUYABİLİRSİNİZ :)SEVGİLER....

zoitsa dedi ki...

ben limon sıkıyorum canım yeşil ayın içine başka türlü gitmiyo

annem dikti ben giydim dedi ki...

ben de hiç sevmem :)
limonla içmişliğim vardır bi kaçkez ama yeşil çaylıktan çıkmıştır büyük ihtimalle,limon çayı gibi oldu çünki...
bergamot aromalısı varmış ben denemedim ama o içilebilir diyolar :)

tuba can dedi ki...

ben bayılırım yeşil çaya doğadanın yaseminli yeşil çayı muhteşem içine tatlandırıcı olarakta bal koyuyorum ohh mis gibi kokusuyla hem sakinleştiriyor hem dinlendiriyor hemde mutlu ediyor :))) liptonunkini denemedim ama bitki çaylarını hiç sevmiyorum bidaha ne verirse versin alma derim (şimdide çaydanlık kampanyası varya sakın kanma derim ;))))

uğurböceği dedi ki...

ececim limonla denemiştim tam verim alamadım.bakalım yeni tatlandırma tavsiyeleri gelecektir.

dekorapsuwasyon aslında ben soğan kürü uygulamış insanım ama buna dayanamadım.2.limon öneri oldu.dikkate alacağım.yeşil çay aynıda belki limondan limona fark vardır.:))))

Lovebug çok faydalıymış.şifa niyetine içcez artık.

senacım içme canım.çok şey kaybetmiş sayılmazsın.

evracım aslında denedim.daha a tuhaf geldi ozman. ama bir daha deniyelim bari.

lzoitsam limon aşkına diyosun yani.

ANNEM DİKTİ BEN GİYDİM e seninki yeşil çaylı limon çayı olmuştur tatlım.

tubacım ben sadesini almışım gerçi seçme şansım yoktu.kupaya yapışık bu vardı.belki diğer markalar daha içilesi bir tattadır.

arkadaşlar beni mutlu ettiniz.yani bende sorun yok.sorun yeşil çayda .sağoun içimi rahatlattınız.

orece dedi ki...

canım bende limon ve balla içiyorum hemde sürekli lipton alıyorum. ama tadı sana çok kötü geldiyse içine birkaç nane yapragı yada tarıçın çubugu yada bir kaç karanfil atarsan daha güzel olur. hııı bide allah kavuştursun yüzdünüz yüzdünüz kuyruguna geldiniz.

Adsız dedi ki...

evet bende limonlusunu severim sallama yesil cayin eger limonu sevmiyorsan biraz balla tatlandirip ic :D

uğurböceği dedi ki...

ececim sağoltatlım.karanfil varı düşündüm koymayıa korktum bitkide olsa karışınca ne etki yapar bilemedim.ama dediklerini denicem.sağol.
evet çok az kaldı.heyacan arttı.burdan geriye birlikte sayarız artık.

sevdacım sağol tatlım.ben direk şeker kattım fazla burukluğunu kesmedi.balıda denemeli.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım bir bardakta ben alabilirmiyimm.Oğluş bana hazırladığında limon ve bir tane karanfil ekliyor..Tavsiye ederim..Sevgiler..

Swift as Desire dedi ki...

ya ben cok ıcmek ıstıyorum ama ıcemıyorum yesıl cay sadece papatya ve adacayı ıcebılıyorum normal cay bıle ıcemıyorum maalesef:(

Unknown dedi ki...

Salçayı güle güle yiyin öncelikle :)Şimdiden gözünaydın diyeyim,sayılı gün çabuk geçer,son zaman geçmez olur ama,inşallah tez gelir yarin :) Çay konusuna gelince,baharatcıdan yeşil çay dalları alıp onlarla karıştır dicem ben :) en mantıklısı bu gibi..Başka alternatif bulamıyorum şuan da..:)Hayırlı geceler diliyorum canım..Sevgiler..

Pelin P.A. dedi ki...

Ooo ben hemen sırrını vereyim o zaman kimse söylememiş daha :) Kupayı sıcak suyla doldurduktan sonra yeşil çayı içine koyup en fazla 1 dakika boyunca daldırıp çıkartmak suretiyle demleyeceksin. Sonra hemen poşeti çıkartıp bir kenara koyacaksın ve kesinlikle ikinci sefer kullanmayacaksın. Zaten eğer bardağın içinde bırakırsan tadı acılaşır ve antioksidan özelliğini kaybeder. Bir de çıkarırken poşeti sıkmamak gerekiyor.Bu yöntemle içersen yeşil çay'a hayran kalacak ve faydasını göreceksin.
İkinci bir güzel özelliği de şu; çıkardığın poşeti, ıslaklığını aldıktan sonra yüzüne ve boynuna sürersen cildindeki yağlanmayı azaltıyor ve sivilce çıkmasını engelliyor :)
Ben en çok doğadan'ın yaseminli olanını seviyorum.

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

canım fincanına bir tane karanfil ve bir tane de çubuk tarcını öylece at. hem görüntü hoş oluyor hem de içmesi...

uğurböceği dedi ki...

paşakızım buyur gel berebar içelim .hem sohbet ederiz.tavsiyen için sağol.not ettim.

handecim aslında bende bitki çayı çok sevemem ama faydalı.üstelik benim bölümde bitkicilik ne tuhaf değilmi.ama faydalı içmeyeçalış bitki çaylarını

zelihacım sağol tatlım.evet salça işine bulaştık artık bir tarhana yaparız.e artık kış gelsin dimi.dediğin gibi direk yaprakda kullanılabilir.

pelincim ben poşeti içinde bıraktım ve sonra sıktım .yapılmayacak herşeyi yapmışım.bilgi için sağol.dediğin gibi yaparım artık.

iki dirhem bi çekirdek sende sağol tatlım.aklımdan geçirdim de korktum.bitkici olarak 2 bitkinin etkileşiminin zararı olursa diye.karanfil koymadım.ama denicem .herkes yaptığına göre zararı olmamaış demektir.

Adsız dedi ki...

İçine biraz bal koyup dene bence. Ayrıca Lipton'un yaseminli yeşil çayı var, o daha güzel, tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

Ben siyah çay demlerken içine yeşil çay da koyuyorum..Etkisini azaltıyor mu bilmiyorum ama lezzeti güzel oluyor:))