16 Ağustos 2010 Pazartesi

hastalıkta ,sağlıkta ve hatta ölümde bile



http://www.muzikdinlex.com/6266/Mustafa-Ceceli-Hastalikta-Saglikta
bu şarkıyı ilk duyduğumdada çok etkilenmiştim.nette ölümde bile ayrılmayan bu çifti görünce aklıma ilk bu şarkı geldi.eşimle hep dua ederiz ölümde bile birlikte olalım diye.bilmiyorum yanlış bir dua mı.

23 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Yanlış olduğunu düşünmüyorum, şahsen bizdede hep aynı dua edilir çünkü
sevgiler

ikimiz dedi ki...

hayatım bak gelin görmeye gidemedik ama senin için ilk görüntülerini ekledim bloga bak :D

sanberk dedi ki...

canım bü tür şeyler benim de aklıma geliyor.Eşim gitse benyanlız ne yaparım diye düşünmek bile istemem ama onu da bırakmak istemem O yalnız nasıl olur bunu düşününce daha da kötü oluyorum.Bu yaşta bu şeyleri faxzla düşünmemek lazım bence.Önümüzde koca hayat var allah biiz yaşamka için yaratmış.Biz görevimizi yapalım allah diyeri düşünecektir.Herkes için düşünmüştür O kim ne zamna öbür dünyaya gidecek bir tek O karar verir.alenin sağlığı için dua edersen daha iyi olur.

Unknown dedi ki...

Cnm tabiki insan sevdikleriyle beraber olmayı arzuluyor,ama bizim için hayırlı olan nedir bilemiyoruz.Bence her zaman hakkımızda ALLAH hayırlısını versin diye dua etmeli.Gelecegi tek bilen 'O' RABBİM hepimize hayırlar ihsan etsin.Sevgiler.......

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Allah tarafından her canlı için takdir edilen hayat süresi ve bu sürenin sonu olan ölüm vakti, o canlının ömrüdür. Bir insanın doğumu ve ölümü ilm-i ezeli ile bilinip takdir edilmiştir. Söz konusu ömür ne uzar, ne kısalır, ne de vuku bulacağı yer değişir. Bunlar Yüce Allah'ın değişmez ilahi takdirlerindendir. Çünkü Levh-i mahfuz'da yazılıdır.

Ancak, buna rağmen siz dualarınızda devamlı olun. Ömrün de , ölümün de hayırlısını isteyin.

Hayırlı günler dilerim.

uğurböceği dedi ki...

utkunun annesi demek sizde bizim gibi düşünüyorsunuz.yalnız değilmişiz:)
ikimiz hemen geliyorum

sanberk evet haklısın.bazende düşünmeden edemiyor insan.bir kadın öldü burda 31 yaşında 3 aylık çocuğu kaldı.e eşide hemen hemen o yaştadır.ne yapcak adam yalnız olmuyor evlenecek muhakkak.işte bu olay beni biraz üzdü.yoksa tabiki ailemiz saağlığımız ve mutluluğumuz için ediyoruz.

turkuazcım bende onu bensiz beni onsuz düşünmek istemiyorum.Allahım hayırlı ölüm versin ikimizede.

re55 yazdıkların çok doğru ama gönül her zaman akla uymuyor.

Nidaersin dedi ki...

Kadriyeciğim!

Bence ölümü arzulyan kulun sevi dahil, beraberinde başka bir canı kast etmesini mantığım almıyor, Sevmek suçmudur ki? ölüme hak ettirilisin.?!:?

Tanrımın da bu dua yı kabul edceğini sanmıyorum. Seni ölecek kadar seviyorumun mantığı; Kenetlenen sıcak eller soğuduğunda, çürüdüğünde iki iskeletin bir arada olmasının ruhani birliği değişik, amel defterlerindeki songusuyle Cenneti âlada bulşabilecekmidir?

uğurböceği dedi ki...

nidacım tabiki ölümü dilemek değil asıl düşüncem.ama ikimizde hep şöyle dua ederiz.
Rabbim eksikliğini gösretmesin.ayrıca ben dua ederken cennete yine beraber olmamızı diliyorum Rabbimden.yoksa onun öldüğünü düşünmek bile istemiyorum.
eşim bana beni bu kadar sevme ölürsem kafayı yersin diyor.aman Allah korusun.hatta ablam bir kere
-bacım bu sevgini Allaha yöneltsen ya dedi.benim cevap aynen şu
-yanmaktan korkuyorum.
sevgiler

Kbr-Bhdr dedi ki...

yanlış deil bnceee.. bu dünyada olduu gibi dier dünyada da brlikte olmaı nasip etsin Rabbimm tüm sevenlere..

uğurböceği dedi ki...

kübracım sağol tatlım.2 dünyalık da olmalı aşk gerçekse değilmi

Unknown dedi ki...

aslinda fena bi dua degil cünkü eger 2 kisi birbriini cok seviyosa ve biri vefat ediyosa cok zor olabilir.. ama yine de allah hayirlisini nasip etsin... ben her zaman öle dua ederim =)

Adsız dedi ki...

allah ayırmasın sizi ve tüm sevenleri...

Nidaersin dedi ki...

Günaydın kadriye!
-Bayağı beynim yoruldu bu birlikte ölmeyle ilişkin-

Tanrım derki,
"Yapacağın hayır hâsenat gelecekte seni,uğrayacağın belâlardan, şiretliklerden koruyacaktır"
Anladığım: (Kulum! ben senin kaderini çizdim di ama değiştirmen senin elin de)

Biz birbirimizi çok seviyoruz,bu Dünya'da nasılsak mahşere de öyle gitme isteği, sizce ne derece mantikî kutsal kitabımıza göre?

Levf-i mahfuzu (Tanrısal arşiv) yaşama sınır koyabilirliği tartışılablinir mi? Kim ulaşabilmiş tanrını arşivlerine bu güne dek!
İşte bunlar, günah işlemenin bilinmeyen giz'leri Dinimiz çok hassas her halükarda mantığın kullanılmasını emreder "tezleri DİTİB kurlunda muhatap bulamıyor" sa da dinimizin gerekliliklerin batıl düşünümlerden arındırılması reforme edilmesi çağsal dürüstlüklü düşüncelerimizle moderinze edilmesi lazım.tabiî diğer hak dinlerinin de..
Moluküler yapımız sonumuzun belirginliğidir,yaşlanmamız evrimin beliginliğidir, her varlık yeniden doğuşa hazırlıklıdır, bu da toprağa geri donüşümdür.
Dünya Güneş'ten kopmuş ateş kütlesi 200 milyon sende soğumaya başlamış l millyar senede yer yüzünde ki kaya kütleleri topraklaşmaya dönüşmüşse de maddeselliği jeolojik yaptırımlarla kıstaslıdır.
Sözüm sonu : önce biz kul hakkı yememeyi öğrenmeliyiz ki, daha sonra sevdiklerimizle berber memat olmanın tanrı katındaki payesini düşünelim.!
Tanrının insanlara bahşettiği sınırlı algı kapasiteli boş gibimsi beyinlerle bu mümkünmüdür.
Öncelikle hangi yakarılar (DUALAR) yerine ulaşabilir. Bunu algılayabilmeliyiz.=))

Hayırlı yaşamlar dileğiyle,
kalın sevgiyle.
(Nida Ersin)

mutfakcini dedi ki...

Allah hayırlısını nasip etsin diyorum ben de ;)

uğurböceği dedi ki...

nidacım öok teşekkürler,benim konumun kafanı bukadar yormasını istemezdim.bizimki nefsi bir istek muhakkak doğru olan sizin de belirttiğiniz gibidir.Allah hakkımıza hayırlısını versin

ebrucum en iyisi öyle demek sanırım

esra dedi ki...

Çocuklarımız olmasa evet isteriz..ben olaya bu kadar çok sevdiğimiz bir eşimizin olması ne güzel diye bakıyorum...ölümse detayları çok....

esra dedi ki...

NİDA ERSİN;Arkadaşımın kimliğindeki inancı nedir olan kısımda ne yazıyor merak ettim...sanki islam yazmıyormuş gibi algıladım yazıyı...yanlışmı anladım acaba?her dine saygım var ama bilmek isterim....

uğurböceği dedi ki...

senacım teşekkürler,dediğin gibi sevgimiz bize başka dualar ettirsede hayırlısını istemeli galiba.ama hayırlısının üzücüm olmasından korkuyorum.

ceylan inş.amin tatlım.Rabbim tüm sevenleri ayırmasın

esra ablacım olaya kattığın boyut için teşekkürler.zaten bize bu uayı ettiren bu sevginin gücü.Allahım hatalarımızı affetsin

uğurböceği dedi ki...

esa ablacım ben oruç tutuyo diye biliyorum.ilaç alamadığından bahsetmişti.tabi cevaplmak bana düşmez.

ruken dedi ki...

Yanlış yada doğru herkese göre değişir bu.. siz bunu birlikte diliyorsanız niye yanlış olsun ki? Seni çok iyi anlıyorum o öyle yoğun bir sevgi ki yaşamayı bir kenara koyup ötesini düşündürüyor insana.. bende de sevdiklerimi kaybetme korkusu var hemde fazlasıyla! Ama ben birlikte ölmeyi değilde Onların acısını yaşamamayı diliyorum..

uğurböceği dedi ki...

rukencim bizim birlikte ölümden kastımız birbirimizin acısını görmemek için.şuan eşim yanımda yok ve tamamen olmamış olsa.onun yokluğunu hissederek yaşamak kolay olmaz.büyük konuşmuş olmak istemem tabi.ama bir itirafım var ben eşimie aşık olunca hayata yeniden geldim sanki.bunuda başka bir yazımda paylaşcam belki o zaman tam olarak anlaşılır bu duam.
sevgiler

neval dedi ki...

bizim de duamız aynı kardeşim fazla felsefeye gerek yok içten edilen bir dua mevlaya kalmış kabul edip etmemek

uğurböceği dedi ki...

nevalcim sağol.kısa ve öz diyosun.bu kadar yani:))