20 Ağustos 2010 Cuma

neden benim suçumdu

kimse hasta olmayı istemez .ve isteyerek hasta olmaz.benim de yaptığım bir hata hastalanmama sebep oldu.
ben çok fazla yemek seçerdim.yani aslında yediğim çok az yemek vardı.yemekte babamın yan tarafına oturur.onun benim ne kadar yediğimi görmesini engellerdim.abur cuburda fazla yemezdim.şimdi düşünüyorum  iyiki açlıktan ölmemişim.bu sadece bünyemin zayıf kalmasına neden oldu.

asıl neden benim tv merakımdı.çok fazla tv seyrederdim.aynı anda 2 film seyrettiğim olurdu.ve akşamları karanlıkta seyrederdim yakından hemde.bir o kanal bir o kanal.annemler 10 dan sonra  uyurdu.

ben özellikle korku ve gerilim filmlerine bayılırım.karanlıkta seyretmesi ayrı bir heyecan yapardı.o zamanlarda cuma günü özellikle alacakaranlık kuşağı vardı.hiç kaçırmazdım.tabi ben bu zevkimin bana hayatıma işleyecek bir hastalık yapacağını bilemezdim.

hastalığıma doktorlar bir neden bulamamışlardı.organik değildi.çok şükür.
neyse uzadıkca sıkmayayım sizi ve araştırdım  yıllar sonra benim hastalığıma neden olan şeyin gece karanlıkta tv seyretmem olduğunu anladım.neden diye sorarsanız.epilepsi ile ilgili yazılarda beynin karanlıkta algıladı hızlı geçişleri ip gibi belleğe doladığını ve sonra beyin bu dolumu kaldıramayıp rahatlamak için vücuda nöbet geçirttiğini okudum.

ve yeni edindiğim bilgilere göre şuan bir çok çocukda organik olmayan epilepsi hastalığı gözükmekte.nedeni .tv ve bilgisayar oyunları.özellikle hızlı hareket eden çizgi filmler,ani renk değişim olan  parlak ışıklı oyun ve çizgi filmle çok sakıncalı.ben mesela kızıma carton network açmam çok hızlı bir akışı var.

şimdi bilgisayarda fazla bakmamaya çalışıyorum.tv desen çok azalttım.ama çok şükür yendim gibi.aman nazar değmesin.artık ilaç kullanmıyorum.normalde doktorlar illa kullanmalısın diyor.ama ben öğrendimki 5 sene nöbetsiz olan hastalara ilaç bırakımı denene biliyor.ağır değilse tabi.ben bir örnek değilim kimseye ilacını bırak dediğim sanılmasın.
lütfen kimse yanlış anlamasın.benimki çok özel bir durumdu.ilaç bırakamazsam sağlıklı bir bebeğim olması nerdeyse imkansızdı.rabbimin yardımıyla bu engelide aştık.acılar yaşasamda rabbim bana sağlığımı inş.geri verdi.

18 yorum:

Nidaersin dedi ki...

Kadriyeciğim.günaydın!

Ne güzel tanrım dualarını kabul etmiş sağlıklı zeki bir evlada sahip olmuşsunuz.kutlarım.)

Bu arada da çok bilnçli bir hasta olduğunuzdan bu marazayı sorunsuz atlatmışsınız,bu da aile ortamınız,kültür sevyeniz ve bilinçli yetişmenizle eşdeğer.
Tekrar geçmiş olsun, allahım diğer ve benzer nitelikteki hastalıklardan ailenizi korusun.)
Hayırlı cumalar.

YeMeK vAkTi dedi ki...

çok çok geçmişler olsun.Sağolasın sayende bir bilgi daha öğrendim yiğenimi karton tv den uzak tutucam..

bize ne kadar küçük görünen şeylerden başımıza neler geliyor şu hayatta değilmi...

elif-kayra dedi ki...

çok geçmiş olsun canım. Birkez daha artık oğluma tv izlettirirken daha iyi düşünücem. Paylaşımın işçin teşekkürler.

esra dedi ki...

Çooooooooookk GEÇMİŞ OLSUN BİTANEM...ELHAMDÜLİLLAH ATLATMIŞSIN...İNŞ TEKRARLAMAZ...EVET TV VE BİLGİSAYARIN ZARARLARINI HEPİMİZ BİLİYORUZ AŞAĞI YUKARI AMA KENDİMİZ BİLE KALKMIYORUZ NEREDEYSE BUNLARIN BAŞINDAN..ALLAH İMTİHAN ETMEZ İNŞ BÖYLE HASTALIKLARLA..DOĞRU KARAR VERMİSSİ BEBEK İÇİN BIRAKMAKLA BEBEK BİLE SAĞLIĞINI GERİ KAZANMANA VESİLE OLMUŞTUR..AMA YİNEDE DİKKAT..ET

∂єкσяαρѕυωαѕуση dedi ki...

Geçmiş olsun, ışığı söndürmemizin nedenide zaten filme daha iyi konsantre olmak için, demek sonucunda nelerle karşılaşabiliyor insan! çok şaşırdım, tşk ederim paylaştığınız için..

yeşim ertem dedi ki...

Çok önemli ve ilginç bir hikaye,geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Canım yazın çok bilgilendirici olmuş, çok teşekkürler. Umarım hastalığın ve yaşanan tüm olumsuzluklar geride kalmıştır. Mutlu ve güzel günler diliyorum...

Defne Kızın Anası dedi ki...

dahada iyi olman dileğimle canım

Büşra Bayram dedi ki...

bence de iyiki yazdınız. zira ben oldukça merak ediyordum nedenini :) Atlatabilmiş olmanıza çok sevindim. işte aptal kutusu dedikleri insanı ne hallerden hallere sokuyor. biz hep psikolojik boyutlarına bakıyorken,fizyolojik boyutu olduğunu da görmüş olduk. bu arada düşündüm de çokca korku filmi izliyorum ve karanlıkta. artık ışıklar açık ve daha az izlicem. Teşekkür ederiz bilgilendirme için :)

Yeşim dedi ki...

Çok şükür ki sen atlatabilmişsin canım. İnşallah şifan daim olsun. Allah dert verip derman arattırmasın hiçbirimize. Sebebine çok şaşırdım. Artık tv seyrederken daha dikkatli olacağım.

BUTIK MODAKOLIK dedi ki...

C anımmm ok geçmiş olsun...Rabbim bundan sonrasında seni,evladını ve aileni korusun.Bilinçli olman birçok şeyi yenebilme gücünü gösteriyor zaten...Bu güzel bilgilendirici paylaşım için de ayrıca sağol...herkese yararlı olacaktır..hayırlı cumalar...güzel günler..

uğurböceği dedi ki...

nidacım sağolasın.çok şükür Rabbim bugünleride gösterdi.hayata küsüp kendimi bırakamdım.çok şükür ödül olarakda evlat verdi.

aylincim sağol canım.evt çocuklar için çok dikkatli olmak gerekiyor.

elifcim çocuklarımız için daha dikkatli olmalıyız

esracım teşekkürler.inş.hastalık sadece geçmiş olarak kalır hayatıma.tabi yineden dikkatli oluyorum

apsuwa faydam olmuşsa sevinrim.bilmediklerimiz bize yeni şeyler öğretiyor.

moda burda ilginç ve acı bir hayat tecrübesi oldu bize.

elvancım zaten herkes yapılan bu yanlışa düşmesin istedim.faydam olmuşsa ne mutlu bana

defne kızın anası Allah razı olsun canım.

hayal meyal yazı olarak daha fazla okuyan olsun istedim .zaten maksadım herkesin bu konuda bilinçlenmesi.fayam olduysa ne mutlu bana

yeşimcim allah razı olsun canım.inş.bir daha tekrarlamaz

eşarpkolik sende sağol canım.inş.hiç bir sevdiğimiz yaşamasın.Rabbim bana da tekrarını göstermesin

Benhurum dedi ki...

Ooo canım öncelikle adına üzülmekten ziyade çok sevindiğimi belirtmek isterim çünkü bu hastalığı rabbimizin yardımı ile yenmiş ve de sağlıklı bir yavruya sahip olmuşsun:) ne mutlu sana Allah bir daha yaşatmasın;) ve yavruna da uzun ömür nasip etsin...

Sayende bu bilgiler kulağıma ciddi şekilde küpe oldu ve derhal oğlum ile paylaşacağım zira çok fazla bilg. başında vakit geçiriyor:(

Hayırlı haftasonları, sevgiler...

Dilekce.. dedi ki...

Geçmiş olsun canım, rabbim tez zamanda şifa versin inşallah. Dediğin gibi zamane çocukları bu konuda çok şanssız, sürekli tv, pc başındalar. Burda anne babaya çook büyük görev düşüyor. Böyle çarpıcı bir bilgi verdiğin için de teşekkür ederim, bundan sonra daha dikkatli oluruz inşallah..

uğurböceği dedi ki...

ben hürüm ve dilekcim allah razı olsun.iyi dilekleriniz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Allah dahada iyi etsin canim insallah darisi diger hastalara

Unknown dedi ki...

Bunlar çok güzel bilgiler.Kaynağını eğer verirsen bloğumda ben de yayınlamak isterim.Gerçekten çok değerli bilgiler.Sana geçmiş olsun....Ben de bundan sonra çok dikkat edeceğim.

uğurböceği dedi ki...

neşecim bilgi kaynağı irek şu diyemem.epilepsi ve toplum derneği var.oraa çıkan bir çok yazından edindiğim bilgi bunlar.ordan inceleyebilirsin.iyi dileğin için teşekkürler.