23 Ağustos 2010 Pazartesi

NASIL İYİLEŞTİM?????????

aslında tam olarak iyileştim mi?sadece belirli bir dönemimi yaşıyorum bilmiyorum ama yürekten dileğim bu zor hastalıktan tamamen kurtulmak.sizlere benim ayrı bir önemli olan durumu paylaşıp devamını getirmesem olmaz diye düşündüm.

aslında iyileşme güzel bir olay ama bu yolda yürürken korkular yaşadım.acı çektim.ve bunlar beni körükledi.
en iyisi bir yandan aşamaları sizlerle paylaşayım.

eşim evlenirken hasta olduğumu biliyordu.Allah razı olsun.hiç yadırgamadı.olabilir bende hasta olabilirdim yada sağlamken bende hastalanabilirim dedi.ama ailesi tam olarak bilmiyor.söylemeyi istemedi eşim.ben bilsem yeter dedi.neyse evlendik biz 3 sene bebek istemicektik ama mutlu bir evlilikte bebek isteniyor.sevdiğim adama bir bebek vermek sevgimin başka bir hediyesi olacaktı.ama ben çok düşündüm.bebeğimin sağlıksız doğma ihtimali vardı.hamile kalmadan önce çok ağladım.tevekkül edip hamile kaldım.

bu arada günde 2 hap alıyordum.depacin adlı.ilacı yan etkilerinde çeşitli sorunlar olabileceği yazıyordu.doktorum sağlıklı gebelik geçiren bir çok hastasının olduğunu söylemişti.her ay dualar ettim.her kontrolde ölüp ölüp dirildim.ama olmadı bebeğimde 4 aydan sonra anormallikler görülmeye başlandı.buraya o kötü şeyleri yazmak itemiyorum.ve bebeğimi kaybettim.Allahım bu nasıl bir acıydı.o küçük beden benim yüzümden sağlıksız oldu ve öldü.bunu kabullenmem imkansızdı.çok ağladım.hemde çok........

devletimiz sağolsun.üniversite hastanesinde her türlü araştırma yapıldı.beş kuruş vermeden .ve süpriz sonuç
bebeğimizde kromozom bozuklu çıktı.eşimden bende kan aldılar tüplerce.ve sonuç ne çıktı .bende kromozom bozukluğu varmış normalde bir çok insanda böyle durum olabilirmiş.ama ben ilaç kullandığımdan bu tetikleyici bir durum olmuş.Allahım derdim birken iki oldu.genetik bozukluk nasıl olur dedik.o sıra annem teselli için yanıma gelmişti.ondan da kan alında ve öğrendik ki bana da annemden geçmiş.ve ilaça yazıyor ailesel genetik bozukluğu ortaya çıkarırı diye.ama ben böyle bir sorun yaşamasam nerden bilecem annemden bana böyle bir sorun geçtiğini.offffffffff neyse.

ben ve eşim anne baba olmadan evlat acısı tattık.en acısı bebeğimi defin için elimize verdikleri andı.
ben bu kaar acıyı atlatmaya çalıştım.eltim senin saçlarına beyaz çıkmış daha yaşın kaç diyor.benim saçıkm beyazlamasın kimin saçı beyazlasın.

ama böyle olamaz dedim.yenilmicem Allah büyüktür dedim.ve belirli bir süre sonra tekrar hamile kalım.ama ilacı bırakmamıştım.milyonda bir gözüken şey tekrarlamaz diye düşündük.ama malesef 2.5 aylık hamişken bebeğim karnımda öldü.kürtaj oldum.hep acı çektim.eşim Allah razı olsun bana çok destek oldu.

artık pes etmeye başlıyordum.çünkü genetik üniv.hocası ya tüp bebek olacak yada böyle sürecek bilemeyiz dedi.bende sağlıklı genleri seçecekler falan filan.
eşim istememem dedi.Allah veririse öylede olur böylede dedi.ben artık evlatlık sitelerine giriyordum.nasıl edinilir filan araştırıyordum.eşim  sen ne yapıyorsun dedi.ben seni çocuk için mi sevdim.olursa seviniriz yok olmazsa kader deriz dedi.

yok olmaz olamaz ben çok istiyorum .eşime bir bebek vermek istiyorum.onun baba olsını istiyorum.
ve bir gün eşim işteyken msn yazıştık ve karar verdim dedim.
ilacı bırakacağım.bilgisayar ve tv bakmayacağım.kendimi resmen perhize alacağım dedim.söz verdim.
haapın üzerimdeki izleri yaklaşaık 2 ayda gider diye kendimi ayarladım.tabi doktoruma danıştım.oda ardık dene dedi.ilacı bırakıp 1 ay boyunca özel şeyler denedim .ve her namazımın ardından ismi azam duasını okudum.ve bir de şifa duası vardı.2 sini sürekli okudum dua ettim.

ve hamile kaldım.hep dua.perhizime uydum.aslında hap kullanmayınca kafam bile yerine geldi ilaç bende tutukluk yapıyordu.neyse uzatmayayım.
hamilelik boyunca sürekli testler.aminosentez bile oldum.ve çok şükür sonuç bebek sağlıklı.genetik sorun yok.ama bebeğimi kucağıma alıncaya kadar buna inanamadım.

şimdi her şede bir hayır vardır derler.benim 2 bebek acım ilacı bırakmama neden oldu.yoksa hayatta cesaret edip ilacı bırakamazdım. şimdi.2.5 yaşında bir kızım var.Rabbim ona ömür versin.ve sağlıklı bir kardeş nasip etsin.

uzun oldu.kusura bakmayın.hayatta hiç birşey imkansız değil.
çünkü ŞÜKÜRLER OLSUN RABBİM  VAR.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

amin canim hayirli Allah ol derse hersey oluyor

Nidaersin dedi ki...

Büyük geçmişler olsun kadriyeciğim.Anlattıklarını tüyülerim ürpererek okudum,paylaşılması zor konularda olsa açık yüğrekli temiz kalbli oluşunun bir verisi bunlar.Yazından senin de o günlere geri gittiğini heyacanlkandığını hissetim..Tanarıya inançının en büyük göstergesi.D

Dualarının yardımıyle, hem sıhhatine, hem evladına, hemde eşine bir evlat vermenin gururuyla mutlu sona ulaşmışsın. Tanrım ikinci evladı da sizlerden esirgemiyecektir.Benimde bütün dualarım seninle.. Tanrım yardımcınız olsun:))

Unknown dedi ki...

Amin canım..Allah güzel günler göstersin inşallah...

esra dedi ki...

Uğurböceğim aynı sorunu şu anda biz yaşıyoruz..bir erkek kardeşimiz var be yıllık evli,ailemizin bütn hayali kardeşimin bebeğini kucaklarına almak ,biz beş sene sonra gelinmizin hasta olduğunu öğrendik,kardeşime söylemiştir kesinlkle,ama aileden saklamış..hiç doğru bir davranış değil,bizim bir kardeşimiz var ve gelinimizin bize yaptığı affedilir cinsten değil..çok kızıyoruz,kardeşim çok seviyor aklı başında insan kendisi karar vermiş diyoruz ama..evlenmeden önce gelinimizin annesi babas bu durumu kesinlikle anneme bbaa sölemeleri gerekirdi...şimdi nolucak kimse bilmiyor...gelinimizin keyfi yerinde beş yıldır eğitimini tamamlatıyoruz..okulların biri bitiyor biri başlıyor, sanki biz onu çocuk yuvasından eğitimini tamamlamak için almışız gibi....halbiki gelinimizi ok seviyorduk ve hala seviyoruz ama bizleri aptal yerine koyduğunu düşünerek çok kızmaya başladık...

uğurböceği dedi ki...

sevdacım sağol tatlım.Rabbim isterse hereşy oluyor.

nidacım sağolsın.evet herkes anlatmaz böyle şeyleri hep lay laylom konuları yazarlar.ama hayat sadece bu ddeğil.ve ben insanalrın aynı hatalara düşmemeleri için bunları paylaşıyorum.evlatlarına dikkat etsinler diye.

inş.dualrınınrabbim kabul eder ve 2.bir bebeğimiz olur.

neşecim sağolasın.amin inş.artık herşey daha güzel olur.

esra ablacım ben söyleyelim dedim eşime ama o istemedi.sonra bir ara bazen üzüntüden bayıldığımı filan söylemiş.ama tam olarak epilepsi olduğumu bilmiyorlar.tabi bebeği neden kaybettiğimizi biliyorlar.hapın dokunduğunu yani.ama bırakmıcamıda söylemiştim.ama allah razı olsun beni incitmediler.bu konuda.ama inan ilacı bırkınca onların önünde bayılcam diye çok tedirgin oldum.çok şükür birşey olmadı.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Allah şifa versin o günleri bir daha yaşatmasın inşallah

esra dedi ki...

Canım hastalık ayıp birşey değil ki saklanması gereksin,kimden saklamak ihtiyacı hissediliyorsa, o kişide aynı veya daha büyük bir hastalıkla karşılaşmıycak diye bir şeymi var...Allah kimseye hastalık vermesin ,verirsede şifasınıda versin inş...senin cocuğun olmuş hastalıklada mücadele ediyorsun...allah yardımcın olsun...bence hiç saklamana gerek yok....baştada sondada..sakladığın kişiler ne yapıcakki söylerseniz,,,yardımcı bile olurlar...eğer insanlarsa..bizim gelinimiz söylese bize ..her türlü desteği ailece veririz...kendi başlarına altındanda kalkamıyorlar belkide çırpınıp duruyorlar...biz gelinimizi değilde annesini babasını sorumlu tutuyoruz bu durumdan...büyük olarak damadının annesine babasına söylemeliydiler...kaderse zaten yine evlenirlerdi....

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

canım benim çok geçmişler olsun bebeğinle ve eşinle mutlu, sağlıklı ve sıhhatli günlerin olsun hep..
sevgiler..

uğurböceği dedi ki...

aylincim sağol tatlım.

esra ablacım.annem söyleyin demişti eşim istemedi.ama dediğin gibi gelininizin hastalığı neyse belki sizin desteğinizle aha iyi olurdu.çünkü bende zorlandım.bilmedikleri birşeyi gizlemek zor oluyor.ben ilacı bırakınca ya bayılırsam diye hep tedirgin oldum.gerçi ben kayınvalideme demiştim hapı bırakacağımı.hapı bayılmamak için aldığımı biliyorduu.neyse.inş.sizde yiğeninizi en kısa zamanda kucağınıza alırsınız.

şekerperisi sağol tatlım.amin inş.

CADI KIZIN DIRDIRI.. dedi ki...

canım uğurum çook geçmiş olsun bitanem çok üzücü şeyler yaşamışsın gerçekten allah bidaha acı vermesin evladınıda hayırlı uzun ömürlüü etsin birde sağlıklı kardeş versin inş...

canım bende çok şeyler çektim çook ahhh anlatmakla bitmez herşeyde buralara anlatılmıyo malesef:(

atlamalıda olsa bazılarını paylaşıcam bende birgün inş ama acımın en büyüğü ömür boyu içimde kalıcak...

neyse rabbim bidaha acı vermesin kimseye bizlerede inş...

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun ve hayırlı olsun...hikayen benimkine çok benziyor...benim şansım önce kızım oldu sonra hasta oldum..ve günde iki tane ilaç alıyorum..bırakmayı denedim iki defa ...rahatsızlıklarım arttı...yaş 33 oldu ikinci bir bebek istiyoruz ama tedavi olamıyorum..iki defa bebeğimi kaybettim kürtaj olmak zorunda kaldım...ilk bebeği kaybetmek gerçekten çok zor oluyo...ilaçtan kurtulsam dahi bebeğimin yaşama şansı nedir bilmem..hoş zaten ilaçtan kurtulamadım ya...inşallah ben de tedavi olurum..hayatım 26 yaşında tamamen değişerek ikinci bir hayat hali ne geldi..rabbim yardımcımız olsun...

uğurböceği dedi ki...

sozener çok geçmiş olsun.ben 17 yaşımda yakalandım.çok şükür geçtiğini düşünüyorum.inş.seninkide geçer.

Mutluanne dedi ki...

Tabii ki hiç birşey imkansız değildir yeterki sabretmesini bilelim.Allah evladına hayırlı kardeşlerde nasip etsin inşallah

Adsız dedi ki...

Esra hanımın gelinlerine uygun gördüğü muammelleyi hoş kaşılamak mümkün değil, oda bir anne baba nın evladı, yaşadığı sıkıntılarına yardımcı olunulması gerekirken "sanki biz onu eğitimini tamamlaması içinmi? gelin aldık" demesi beyin paremetrelerinin vasıfsal ölçütleri kavrayamadığının göstergesi hor görme ailesini aşağlama hastalığına yardımcı olmama vs vs bunlar hayıflanacak paylanak seçeneklerdir.)
Semra D.

turuncu dedi ki...

uğurböceği ne acılar yaşamışsın sen yaa...ağladım inan okurken Allah daha beterini göstermesin...benim de 49 günlük bir oğlum var...(Allah hayırlı ömür versin)
yazını okudukça insan mahvoluyor...çok geçmiş olsun inan çok üzüldüm...Allah tekrarını yaşatmasın...dua edelim inş...hayırlı cumalar olsun...

uğurböceği dedi ki...

turuncu sağol tatlım.evet zor bir dönem oldu benim için tekrarını yaşatmasın rabbim.bebeğinizede Allah sağlıklı ömürler versin.
sevgiler