19 Ağustos 2010 Perşembe

HER RAMAZAN AYNI KORKUYU YAŞIYORUM



Ramazan ayı hem güzel bir aydır benim için hem korkutucu.97 yılında yaşadığım bir ramazan gecesine buna sebep olan.hatırlamak istemediğim günlerimin başlanğıcı oldu o gece.

her ramazan gecesi gibi başladı aslında istemiyerek kalkmıştım gözümden uyky akıyordu.o gece sahur sofrasını hazırma sırası bendeydi.çay bardakları tepsiye koydum odaya götürüyordum.en son hatırladığım bu .


gözümü açtığımda ne olduğunu nerde olduğumu hatırlamakta güçlük çekiyordum.annemlere ne oldu bana dedim.
elimde bardakların olduğu tepsiyi düşürmüşüm.tabi kendimde.sonrasını pek anlatmak istemediler.(daha sonra tedavi için doktorlara anlatırken öğrendim)

gecenin bir vakti aile tanıdığı bir doktora gittik.baktı muane etti.babama en kısa zamanda özel doktora götürün dedi.biz annemin tansiyonu hariç hastalığa uzak bir aileydik.ama herşeyin ilk  ki varmış.

babamlar üniversite hastanesine özel muayeneye bölüm başkanına götürdüler ve acı gerçek
epilepsi.....

oda ne halk dili sar'a denilen hastalık .ama benim durumum farklıymış.organik bir durum değilmiş. beynim arada kısa devre yapıyor.yani dejarz olmak için vücut kendine nöbet geçirtiyormuş.

e yasaklar  başladı kafeinli herşey yasak,uykusuzluk açlık,stres yorulmak yok.

97 den beri oruç tutmuyordum.evleninceye dek.tabi arada çok ağır dönemler yaşadım.hastalıkğım ayyuka çıktığı dönemler oldu.

ailem mahvoldu.neden neden neden.beni hasta görmeye dayanımıyorlardı.rahmetli babamı başımda ağladığını bilirim.ah babacım şimdi iyi olduğumu bilmeni isterdim.

hepsi benim suçummuş baba.sen kendini hiç suçlama.sen mükemmel bir babaydın.

geçen onca senede kendimin doktoru oldum.ve acıların acısını tattım.evlat acısı.....................................

evet her ramazan ben başka havalara girerim.allahım affetsin sevinemiyorum.çünkü hep korkuyorum.acaba başım dönecekmi.bir yere yığılıp kalacakmıyım.başımımı vuracağım.ahhhhhhhhhhhh

bu hastalığım için kısa bir ön yazı oldu.aslında sizlerle paaylaşamak istediğim.çok ayrıntı var.ama 30 yaşında evli  ve çocuklu bir annenin şimdi kalkıp evişi yapması lazım.
yazcaklarım herkessi bilgilendirmek için.çünkü her an herkes epilepsi olabilirözellikle yeni nesil çocuklarmız .çünkü kendimiz buna davetiye çıkarıyoruz.
herkese sağlıkla dolu bir gün dilerim.

21 yorum:

Kbr-Bhdr dedi ki...

tüylerim diken diken oldu okurken canım ya çok çok geçmiş olsun.. babacıgınada allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..

Büşra Bayram dedi ki...

nasıl sizin yüzünüzden oluyor? Anlatın lütfen oldukça merak ettim. Başınız saolsun. :( Allah mekanını cennet etsin inşallah

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

çok üzüldüm arkadaşım... acıların en byüğünü yaşamıssın meger. Allah yardımcın olsun sabırlar versin. çok üzüldüm okurken gerçekten

Nidaersin dedi ki...

Kadriyeciğim önce geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Vesile Epilepsi hakkında gerekli bigilerden donanımlısındır.Mesala; Kahve,Kola türü içecekler normalin üzerin de kaffein ihtiva ediyorsa sağlık açısından az içilmesi gerek.)

Belki sana ve izleyenlerine yararlı olabilir. Bizim bir komşumuz,ayni hastalıktan mustarip,hasatalanacağını his ettiğinde (Nöbet) Yeşil pırası yiyerek hastalığını geçiştiriyor.
Demek pırsada olan enzim -madde- kan dolaşımına ulaştığında beyindeki ilgin bölümü etkiliyor olabilir.

Tekrar geçmiş olsun.Allah'a emanet olun:))

ERVA HATUN dedi ki...

şuanda iyi olmana çok sevindim.insan birebir tanışmasa da bu tarz sağlık sorunları hmn insanı etkiliyor..Çook geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inş. ve daha beterlerinden korusun
Babanızada Allah rahmet eylesin..

SEVECEN dedi ki...

CNMM ,off diyorum ama Allah beterinden korusun,acıların acısını yaşadım demişsin işte osatır ve yaşadağın en büyük acılardan biri olsa gerek...Rabbim herşeyin sabrını versin inşl...güzel günlerin olsun inş..

Defne Kızın Anası dedi ki...

çok geçmiş olsun canım. bir daha yaşatmasın rabbim. ama ne zaman ne olacağımızı bilemiyoruz hepimiz için geçerli olan birşey bu. yazdıklarını okurken çok etkilendim özelliklede rahmetli babana yazdığını okurken. allah nur içinde yatırsın canım.

Sevtap dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.Evlt acısı demişsin :'( başın sağolsun.Babanada Allah rahmet eylesin arkadaşım.Tabiki öyle her saniyemize şükürler olsun.Ne demişler ne oldum değil ne olacağım demeli.

zoitsa dedi ki...

annem de doğum sırasında epilepsi olmuş ve maalesef ablamı kaybetmiş..allah herkese öncelikle sağlık versin canım gerisi boş.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Böcüğümm inan dondum kaldım.Böyle irbirimizi takip ediyoruz ama bilemiyoruz kim ne zorluklar geçiriyor geçirmiş.İnan çok üzüldüm bekliyorum devamını

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım gerçekten çok üzüldümmm.Geçmiş olsun..Hayırlı ramazanlar..

melek dedi ki...

canım çok geçmiş olsun babanada allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Adsız dedi ki...

ah canim cok uzuldum cok gecmis olsun... babanin da mekani cennet olsun

Mutluanne dedi ki...

Çook geçmiş olsun.....da niye sizin yüzünüzden anlamadım

uğurböceği dedi ki...

kübracım sağol tatlım.iyi dileklerin için yürekten amin.

hayalmeyal cevap olarak buraya yazmak istemiyorum.çünkü yorum arasında farkedilemiyee bilir.ben herkesin okuması için bir yazı olarak soruna cevap vereceğim.çünkü herkes bilgilensin

iki dirhem bi çekirdek Allah razı olsun.evet doğmadan evlat acısını tattım.rabbim kimseyi evlatla sınamasın.iyi dileklerin için sağol.

nisacım aslında bu hastalığı yaşayan bir çok insanımız var.ama halkımızca hoş bakılmıyor.sanki biraz deli durumu gibi görülüğünden kimse açıkca heryerde söylemiyor.verdiğin bilgi inş.faydalı olur.bende not ettim.sağol.

ervacım sağolasın tatlım.ben tecrübemi paylaşmak ve birilerinin bu hastalığa sonradan yakalnmasını engellemk istedim. iyi dileklerin için teşekkürler.

sevecen canım sağolsın.evet evlat acısı tattım .duaların için sağol .

Defne Kızın Anası sağoltatlım.evet başımıza ne ne zman ne gelir bilemiyoruz.acı tatlı tecrübeyle hayatı öğreniyoruz.güzel dileklerin için teşekkürler

karabidikim Allah razı olsun.hayat insana herşeyi tattırıyor erken yada geç.dualrın için teşekkürler

zoitsa sizede geçmiş olsun.başınız sağolsun.annen nasıl şuan.inş.iyidir.amin tatlım.

paşakızım sağol.sanada hayırlı ramazamnlar.

melekcim sağol tatlım.Allah razı olsun

vünüste hayat sende sağol tatlım.Allah razı olsun.

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Canım benim tüylerim diken diken oldu okurken, teyzenin biri "allah verecekse şifalı hastalık versin" derdi haklı... Allah sağlık sıhhat versin, kendine iyi bak arkadaşım. Babana da allah rahmet eylesin güzelim...

Adsız dedi ki...

hm evet canim malesef bu hastalik cok kötü cok sükür sen atlatmissin nasil tedavi oldun acaba benimde bi yakinim ayni durumdan rahatsiz :( Allah acil sifalar versin cok kötü aniden bayilmak vs.

makeuparfume dedi ki...

inşallah geçici bir durumdur tatlım,bi dahada hiç yaşamazsın bu korkunda silinir gider inşallah,

bende epilepsiyle 23 yaşıma kadar tanışmamıştım,taki ünv son sınıfta ev arkadaşım ara ara nöbete girince ne olduğunu kavradım,nasıl seni rahatsız ettiğini,yolda banyoda yada herhangi bir yerde tekrar olurmu diye korkunu sen kadar iyi hissedemesemde biliyorum..

olumlu düşün,herkese ve herşeye canını sıkma,olma ihtimalinide düşünme lütfen,düşündükçe tekrarlama olasılığı artıyor..

uğurböceği dedi ki...

sibelcim sağoltatlım.inş.atlatmışımdır diyorum.

sevdacım çok teşekkürler.benim durumum organik olmadığından çok şükür kendim bir şeyler yaparak aştım gibi.ama kimseye bu yöntemleri önerip iyileşirsin diyemem.

perfemma sen e sağol tatlım.inş.benimkide bir gençlik hastalığı olarak mazide kalır.

Yeşim dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım. Çok iyi bilirim nasıl bir hastalık olduğunu. Birkaç akrabamızda vardı ve ben genetik olduğunu sanıyordum. Meğer genetik değilmiş ve sonradan da yakalanabiliyormuşuz. Allah dermansız dert vermesin tatlım. Çok büyük bir acı yaşamışsın :( Allah yardımcın olsun canım.

uğurböceği dedi ki...

yeşimcim sağol canım.evet doğuştan olanlar ırsi olnalarda var.birde sonradan olanlar var benim gibi.Allah kimseye böyle zor hastalık vermesin.iyi dileklerin için sağol canım.