6 Ocak 2012 Cuma

evde lahmacun yapımı-son dilim


2 tepsiyi yedik foto çekmeye fırsat bulamadım.reyhan bir dilim bırakmış.hemen fotoladım.öyle süslü bir tabak hazırlayamadım o yüzden.diyorum ya ben anlık yaşıyorum.o güzelim sofradan ancak bu son dilim kaldı foto olarak.2 gündür lahmacun diye ölüyodum
neyse tarife gelince

hamur için
1su bardağı ılık süt
3 bardak un
1 paket 10 gr kuru maya(bir küçük poşet)
1 fincan zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1tatlı kaşığı tuz
ve biraz su

harcına gelince

1 domates
2 biber
200 gr kadar dana kıyma( büyük bir portakal büyüklüğünce)
salça
tuz
zeytinyağı
karabiber
maydanoz

soğanları biberi robotto çekin domatesi ekleyin onuda biraz çekin.tuzu karabiberi salçasını tadına bakarak ekleyin.ben salçalı severim.o yüzden ölçü yazmıyorum.herkesin damak tadı farklı.ama genel olarak bir lahmacun hazırlaması bu şekilde.
hazırladığınız hamuru 2 ye bölün.merdane ile açıp yağladınız tepsiye yerleştirin üstüne harcınızı koyun ve 180 derece ısıtılmış fırında 15 dk pişirin. fırına göre süre değişir.siz hamurun kızarmasını gözleyin bence.
e aceleci anneden tarif bu kadar olur.bunun nette tek tek pişirileni var.ama ben bezeyle uğraşamıcağım için tepside yaptım.

ama şunu belirtmeden geçemiceğim gerçekten süper olmuş.

5 yorum:

pastabahçem dedi ki...

bir dilim türk usulü pizza gibi duruyor :) ayrıca enfes görünüyor ellerinize sağlık

eylül dedi ki...

ooo elinize sağlık çok güzel görünüyor.

necla dedi ki...

ellerine sağlık deniycem bende ilk fırsatta

*Ayla* Mutfaktan mis Kokular dedi ki...

geçende ben yaptim nefis ötesi canim bol salatali ne guzel gider vallah,ellerin dert görmezsin

Leyla dedi ki...

selam ugurböcegi eline saglik enfes görünüyor pizza
sevgiler
ugurbocegi1