20 Şubat 2011 Pazar

PORTAKAL REÇELİ İÇİN FİKİR VERİN

portakalın herşeyine bayılırım.özellikle reçeline bayılırım.nette bir çok tarif gördüm.ama aklıma şu soru geldi.bazı tariflerde (büyüklerimizden duydugumda bu şekilde)portakal kabuğunun turuncu kısmını bir kat rendeyle temizleyip gerisini doğrayıp kaynatıyorsun.bir tarifde hiç dışını kazımadan direk doğramış.ve kaynatmış.şimdi sizden fikir istiyorum.

kazısam mı kazımasam mı.kazımazsam acı olursa.değerli bilgilerinizi bekliyorum.

6 yorum:

Sihem Tachouli / Yaşam Stil dedi ki...

Benim annem asla kazımadan yapar öyle leziz olur ki, ben daha denemedim kısmet olmadı ama denersem ben de kazımam sanırım... :))

YeMeK vAkTi dedi ki...

portakalı bir kaç kere kaynatarak acılığını giderirsen bence acı olmaz.Ve kazımadan yaparsan görüntüsüde çok daha güzel olur diye düşünüyorum

mutfagabuyrun dedi ki...

canım benim selam.bu aralar fazla yoğunluktan hediyelerini göndermekte geciktirdim ama kusura bakma.kargoya verdim.alınca bana yazarsan sevinirim.öpüyorum.

uğurböceği dedi ki...

sihemcim bence de daha lezzeli olur.bende ilkkez yapacam inş.

aylincim evet dediğin gibi acısı çıkıncaya kadar kaynatırsam olur sanırım

sevdacım sağol canım.ne demek .canın sağolsun.

bekdikli dedi ki...

swelam canım. ben gec kaldım herhalde. receli yapmıssındır.yapmadıysan bencede hic soymadan yap. bir kere haşla acı suyu gitsin.....
kolaylıklar dilerim....

gutguturuna dedi ki...

ödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..