15 Şubat 2011 Salı

makyajla ilgili bir sorunum var

arkadaşlar herkese günaydın.
ben fazla makyaj yapan biri değilim.kalem çekerim maskara bazende hafif far.bu da sırf bayan misafirim olduğunda.ama gözlerime yaptığım bu makyaj gözlerime ağır geliyor gibi.yaptıktan sonra gözkapaklarımı açık tutmak zorlaşıyor.bu kadar hafif bir makyajda neyi yanlış yapıyorum.yoksa herkesde böyle bir ağırlık hissi oluyormu.
arkadaşlar beni bu konuda aytınlatırsanız sevinirim.

10 yorum:

cicibebe dedi ki...

benim rimelim kurudugu zaman o hissi hissediyorum canım.. kirpiklerim gözüme fazlaymış gibi geliyor ve yapışıyormuşcasına elim sürekli gözlerimde kirpiklerimde oluyor.. acaba rimelinin zamanı gecmiş olabilir mi?

ya da psikolojik olabilir :) çünkü far ince bi toz tabakası oldugu için agırlık yapması biraz garip :/

edibe @ edbdesigns dedi ki...

agir makyaj bu etkiyi yapabilir bazen, ama o kadar hafif makyajda rimelini sorgulamaktan baska birsey aklima gelmiyor :) yani rimelinin formulu cok yogun ise, yani surdugunde kirpiklerin cok kalinlasiyorsa filan, kesin rimelindendir.. yani bazi kaliteli rimellerde de bu olabiliyor - dedigim gibi, rimelin yogunluguna bagli... bundan olabilir

ayrica - cicibebe'nin de dedigi gibi psikolojik olabilir... veya veya veya gozleriniz kullandiginiz urunlerdeki kimyasallara karsi hassas olabilir.. bu da diger bir etken olabilir yani :)

mandalincikmazi dedi ki...

Ben böyle bir sorun yaşamıyorum avonun ürünlerini kullanıyorum işim gereği sürekli insan içinde olduğumdan dolayı hergün makyaj yapıyorum tabi ağır değil hafif bir makyaj belki senin sorunun alışkın olmadığından bu sorunu yaşıyor olmandır canım gözlerde kızarıklık gibi bir şey varsa o da alerjik reaksiyondur...
Sevgiler........

Sihirli Kokosh dedi ki...

Canım ağırlıktan kastını anladım ben.Bir ara çalıştığım dönemde hergün makyaj yapardım mutlaka.En azından göz makyajımı böyle bir durum olmazdı.Ne zaman evde durmaya başladım ve hergün makyaj yapmayı bıraktım o zaman o ağırlık başladı işte.Arada yaptığım için gözlerime bir ağırlık bir gariplik çöküyor.Bu normal cilt makyaja alışkın olmadığından içindeki kimyasal seni birşekilde etkiliyor.Göz kalemini gözün içine sakın sürme dışına sür bir de öyle dene kalem gözü yorabiliyor içten sürdüğün vakit.Benden naçizane fikir bu.

uğurböceği dedi ki...

cicibebebe sağol tatlım.rimelim yeni sayılır.kuruluk yok.başka bir sebepten sanırım

edibecim sağol tatlım evet kirpiklerimikalınlaştırıyor.dediğin gibi ondan olabilir.çift taraflı benimki önce beyaz ardından siyah kısmı sürülüyor.birazda gözlerim alışık değil ondan sanırım.resmen uykumu getiriyor.

yıldızcım aslında benimkide hafif oluyor ama edibe arkadaşımızın dediği gibi rimelim 3 kat dolgunluk sağlayıncaa benim gözler taşımıyor.

sihirli değnek evet birazda alışkaanlık meselesi sanırım.40 yılda bir yapınca gözlerde alışamıyor.

sanberk dedi ki...

canım doğum yapmadan önce her gün makyaj yapardım ve bir sorun yaşamıyorsum ama şimdi evde olduğumda nadiren makyaj yapıyorum ve aynı soru yaşıyorum.sanım gözler alışık olmadığındadır bu his ama avonun rimeli kullanmaya başladığımdan bu his azaldı ama kirpiklerimi istediğim gibi çok uzun ve kalın yapmıyor.

uğurböceği dedi ki...

sanberkcim evet bende arada yapıyorum.benim rimel epey fark ettiriyor.sanırım ondan bu ağırlık hissini veriyor.ben dorenin rimelini kullanıyorum çift taraflı.kendim satıyorum ya zaten başka yerden alma gereği duymadım.

Dilekce.. dedi ki...

Canım sen nerelerdesin ya, özlettin ama kendini.. Eskiden sevgili uurböceem hiç yalnız bırakmazdı beni saolsun, yoksa hamilelik seni çok mu yoruyor? umarım iyisindir.. :)) Soruna gelince rimelin yeni ve çok kaliteli olsa bile rimel veya başka herhangi bir kozmetik ürününe karşı gözün reaksiyon geliştiriyor olabilir. Hem sıkca alışık olmadığından ağırlık hissi verebilir, hem de göz hassasiyeti kozmetik kimyasallara karşı alerji geliştirebilir. Dikkat et derim, göz sağlığı çok önemli.. Bence her seferinde tekrar ediyorsa göz doktoruna başvurman iyi olur..

Öpüyorum çokca.. :)) Arada bi ses soluk ver olur mu özletme bu kadar..

www.incicicegim.blogspot.com

uğurböceği dedi ki...

dilekcim canım sorma hamilelik yormuyorda bulantıdan canım hareket etmek istemiyor.ayrıca pc bana zararlı malum durumdan dolayı beynimi fazla yormamam lazım.bende özlemiyor değilim sizleri .ama fazla giremiyorum.bende öpüyorum canım.sevgiler

Sihem Tachouli / Yaşam Stil dedi ki...

CAnım hamile olduğunu yazmışsın, ne kadar mutlu oldum, Allah sağlıklı bir şekilde dünyaya getirip büyütmeyi kısmet etsin, çok güzel günler diliyorum... Makyaja gelince biraz alerjik bir durum olabilir, kullandığın ürünlere göre de değişebilir gibi geldi...