6 Ekim 2011 Perşembe

kızımın hemanjiyomu

herkese merhaba,yazmaya yine ara vermiştim.yoğunluktan yazılarını okusamda (kızımı sallarken vakit buluyorum)yazmaya vaktim olmadı.birde kafam kızımın hemanjiyomunda .ilerlermi büyür mü.hadi herşey ters gitsede neler yapılabilir diye nette sürekli araştırma yapıyorum.hatta facebookda gruba bile katıldımçilek kardeşliği adlı bir grup kurmuşlar.hemenjiyomlu olanlar ve bebeği bu rahatsızlığa yakalananlar çare arıyorlar..
bazılarının durumu epey ağır.Rabbim çaresiz dert vermesin.

insanlarımız çok cahil.bu rahatsızlığı bilmiyor bile olsan insan olan saygılı olur.tiksinerek bakanlar,anneyi suçlayanlar mı ararsınız.lütfen dikkatli olalım.bu insanlar zaten bir üzüntü yaşıyorlar.birde cahilce davranışlarla onları incitmeyin.incitenleri uyarın.
ben ne hastalığı olursa olsun kimseye incitici gözlerle bakmadım şimdiye kadar.

nursenayı görmeye gelenler a aneesi yüzünü çizmiş diyor.yok diyorum.o doğum lekesi.doğduğunda vardı.belki geçer belki geçmez Rabbim bilir diyorum.
 buna şükür diyorum.daha kötü olabilirdi..bizim hemajiyom küçük .inş.büyümez..
sizden kızım için dua istiyorum.

15 yorum:

CHERRY BLOSSOMS dedi ki...

canım merhabalar,postunu gördüm bnm yiğenimin göğüs kısmında vardı geçmedi ancak büyüdükçe bayağı bir küçüldü lazerle de tedavi ediliyor ancak küçüğün gözaltındaymış onu bilemiyorum artık sen yine de dert etme canım muhakkak bir çare bulunur,sevgiler...

Unknown dedi ki...

canım canını sıkma o kadarda büyük değilmiş..rabbim yardım eder merak etme..dermansız dert vermesin..benim yeğenimdede kolunda benzer bişi vardı damar hücreleri dışarda gelişmişti,eğer çarparsanız vs. hemen yaralanabilir ve çocuk ölebilir bile dediler..ama büyüdükçe geçer dediler geçti..ufacık bişi kaldı..sen anne olarak güçlü ol,kötü düşünme..sevgiler..

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

üzülme genelde deri yüzeyi genişledikçe küçülüp koyulaşıyorlar diye biliyorum hem öyle bir sıkıntı yapmıssın ki kendine; senin bu tavrın yüzünden çocugun asosyal olabilir. insanlarda ne sorunlar var neler yaşıyorlar. çocuğun sakat değil özürlü değil sapasağlam sen yeni anne olmanında verdiği telaşeyle ufacık şeyi çok büyütüyorsun. bugünden sonra bence doktorun ne derse onu yap gerisini de allaha havale et haline de şükret. üzülecek bir durum değil bu ama sen çok çok üzülerek bunu gerçekten üzülecek bir hale getirebilirsin unutma. iyi düşün iyi şeyler yaşa.

uğurböceği dedi ki...

laracım sağolsın.

gülincim sağol.inş.bizimkide geçer

uğurböceği dedi ki...

iki dirhem bi çekirdek sağol.aslında gayet rahatım.h.reyhan kızımın bıngıldağının erken kapanma sorunu vardı.çok şükür atlattık.

beni endişelendirenhemanjiyomun büyümü ihtimali.ben hiç rahatsız olmuyorum.kızımıda asosyol yapmam.ben bu yazıyı aslında diğer hastalar için yazdım.onlar çok inciniyor.yazdıklarını bir okusanız .ve ben her durumda halime şüktederim.sen yazımı biraz yanlış anlamışsın canım.

Senanın annesi dedi ki...

Öncelikle kızını ve tüm yavruları rabbim ailelerine bağışlasın.
Çok güzel maaşallah allah nazardan korusun.

Bunu sorun edecek cahil insanlara gelince,
merak etme onlar her daim eleştirecek sorgulayacak bir kusur ararlar.
Aslında kusurun onlarda olduğunu anlamadan.

Doğum lekeseine gelince kuzenimde karın bölgesinde vardı, hem çok
büyük hemde pütürlüydü.

5-6 yaşlarındayken dağınık parçalar halinde gibiydi ( Cilt genişlediğinden sanırım )
Sonra o parçalarda gitti.
İnşallah sizinkinin sonucuda bizimki gibi olur.

Sevgiler...

yemyeşildeniz dedi ki...

canım benim çok geçmiş olsun. zamanla düzelir hayırlısıyla inşallah. Rabbim beterinden korusun, dermansız dert vermesin kimseye. sen içini rahat tut, sabret, Allah yardımcın olsun inşallah. sevgiler

mine dedi ki...

çok şükür büyük bir hastalık değil, Rabbim herşeyin hayırlısını versin zarar vermedikten sonra varsın lekesi olsun o büyüyene kadar ne çok tedavisi çıkar eminim sıkma canını

keyf_i sibel dedi ki...

canım resim görünmüyor.tam göremedim bilmiyorum.ama bildiğim birşey varki oda allah kimseye dermansız dert vermez inşallah.bizde bayağı sıkıntılı günler geçirdik.en yakınlarımız diyebileceğimiz kişiler bile, teyzem, kv,bile ayıpladılar,incittiler beni.boşver yavrun sağlıklı olsun da onlara üzülmeye değmez.allah şifa versin...

iki dirhem bi çekirdek dedi ki...

ben senin telaşının gereksiz oldugunu ve üzülmemenin gerektiğini anlatmak istemiştim ama sen defansa geçmişssin hemen yanlış anladın galiba.

lillarelli dedi ki...

çok geçmiş olsun Allah daha büyük dert vermesin zamanla geçer inşallah...
http://lillarelli.blogspot.com/

uğurböceği dedi ki...

senanın annesi sağol.kızımın durumu çok kötü değil.büyümedikten sonrada sorun olmaz.ben diğer bebek anneleri için çok üzüldüm.öyle saçma sözler sarfediyorlarmışki.Rabbim akıl fikir versin o insanlara.

yemyeşil deniz sağol.evet Rabbim beterinden korusun.

mine sağol.evet Rabbim dermansız dertle sınamasın.

sibelcim sağol.evet anneler ayrı üzülüyor.birde böyle laflarla karşılaşınca daha çok üzülüyorlar.Rabbim o annelere sabır versin

ikidirhem bir çekirdek.yok defansa geçmedim.en sevmediğim şey yanlış anlaşılmaktır.dediğim gibi hemanjiyomlu bebek anneleri çok inciniyorlar.okuduklarımdan etkilendiğim için yazdım bu yazıyı.şükretmiyormuşum gibi anlaşıldım sandım.ondan cevap verdim.yoksa bizimkisi çok şükür en hafifi.ama diğer bebekler kızım gibi şanslı değil.onlar içinde çok üzüldüm.

lillarelli saol.inş.geçecek.sizde duanızı eksik etmeyin

Ra55 dedi ki...

Merhabalar,

Herşey biz insanlar için... Sağlık, hastalık, ölüm...

İnsanlarımızı anlamak çok zor... Hele de cahil olanlarımızı...

Kızınızın hemajiyomunun geçmesi için Cenab-ı Allah'a niyazda bulunuyorum. Hemajiyom "doğum lekesi" demekti herhalde. Daha önce de bloğunuzda okumuştum. Benim torunlarımda da var, bu doğum lekelerinden. İnşallah Nursema'nız bu doğum lekesinden kurtulur, cenab-ı Allah, kızınıza ve şifa bekleyen tüm ümmet-i Muhammed'e acil şifalar ihsan eylesin.

Cuma'nız hayırlı ve mübarek olsun. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

otuzundansonra dedi ki...

cancağızım üzme kendini sakın bunlar normal şeyler,komşumuzun ikiz kızlarından birinde vardı,5 yaşında ameliyatla aldılar.Allah çaresiz dert vermesin,Selamlar

YeMeK vAkTi dedi ki...

suçlamak tiksinerek bakmak?oda nesi hastamı bunlar doğum lekesi herkeste olabilir!Üstelik çoğu büyüdükçe geçiyor yada tedavi ediliyor sıkma canını bukadar allah çaresiz dert vermesin hoş bu bence dert bile değil kendinize iyi bakın