30 Nisan 2011 Cumartesi

prenses tatlım

                                                                   fotograf makinesinin tarihi şaşmış yine.
sütlü tatlılar arasında bu tatlıya bayılıyorum.annemin evinde ablam yapardı o yüzden prenses tatlısıda deriz biz.(ablama komşu teyzemiz prenses derdi.)
benimde aklıma geldi yapayım dedim.hem evdeki sütü değerlendireyim dedim.tarif netteki şekliyle.
irmik tatlısı bizim deyişimizle prenses tatlısı
MALZEMELER
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için:
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın

HAZIRLANIŞI
Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla yada pasta süsü süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

4 yorum:

necla dedi ki...

afiyet olsun hafif ve güzel bir tatlıdır gerçekten ellerine sağlık

♥GÖNÜL ÇELEN♥ dedi ki...

Çok hafif oluyor bu tatlı.Hiç yağ katmadan yapıyorum ben.Eline sağlık.
Sevgiler:)

uğurböceği dedi ki...

neclacım sağolsın.gerçekten hafif oluyor.tam yaz mevsimene uygun

gönülçelen sende sağol. aslında bende yağ koymuyordum.merak ettim nasıl olacak diye.ben pek fark görmedim.

Nida ersin dedi ki...

Çok güzel tarif etmişsin üşenmeden, ellerine sağlık, birdahakine senin tarifini uygulayacağım: Tşk.ler:)