7 Mart 2015 Cumartesi

Hangi "Çay"?

Çay kokusuyla yeni güne başlamak mutluluk sebebi. Gözümüzü açar açmaz mutfağa koşup ocağa çay koymakla başlar bazen gün. Hiç düşünmüş müydünüz, çay ne kadar da hayatımızın vazgeçilmezi. Kahvaltıda, beş çayında, çay partilerinde, molalarda, akşam yorgunluğunda hep o var baş rolde.

Ben çayı en çok sabah kahvaltısında severim. Bir de beş çayında. Hele sevilen bir dost ile içiliyorsa değmeyin keyfimize. Yoğun günün sonunda da yetişir imdadımıza çay. Molalarda ise ne o bizi bırakmak ister ne biz onu…

Tiryaki denecek kadar çaya düşkünlüğüm yoktur. Ama iyi demlenmiş, dumanı üstünde tavşan kanı çayın keyfi de bir başka. Bizim evde babamın çayı efsanedir. Memleket ziyaretlerinde bize yaptığı “baba çayı”nı, çayın anavatanında içmek ayrıca güzelleştirir serin Karadeniz günlerimizi…

Günlük hayatımızda bu kadar önemli bir yeri olunca, çay seçimini de ince eleyip sık dokuyarak yapıyoruz. Herkesin vazgeçemediği markalar vardır mutlaka. Bizim evde hep aynı marka kullanılmaz. Hatta çayı genelde tek çeşit değil, birkaç tanesini karıştırarak yaparız. Bazen tomurcuklu, bazen tomurcuksuz. Farklı lezzetleri yakalamak için çayımızı sürekli değiştiririz. Bir yerde içip çok hoşumuza giden çayı sokarız bir anda hayatımıza. Bazen eş dost tavsiyesi ile yaparız bir değişiklik. Bir de televizyonda gördüğümüz çay reklamları girer kanımıza. Hani son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan, benim en çok “Bekleme yapma Şevket” repliğine bayıldığım Ofçay Hazine reklamları var. Bakalım nasıl bir çaymış deyip denemeye karar verdik.



Ofçay Hazine özellikle köşeli poşeti ile fark yaratıyor. Kutuyu açtığınız anda özel bir çay olduğunu hissediyorsunuz. Kokusuyla, ambalajıyla… Kutu tasarımında kullanılan yeşil renkle çay bahçesinde gibi hissettim. Çay hasadı oldum olası bana şölen gibi gelir. Hep televizyonda, fotoğraflarda gördüğüm bu hasat zamanına gitmeyi çok isterim. Belli mi olur, belki Ofçay biz bloggerlara bu deneyimi yaşatarak bir ilki gerçekleştirmiş olur…

Ofçay Hazine’nin bir paketinde 30 köşeli poşet çay var. Her bir köşeli poşet 15 gram ve her bir poşetten yaklaşık 9-10 bardak çay çıkıyor. Paketin üzerinde nasıl hazırlanacağı detaylı bir şekilde anlatılmış. Hijyenik ve kolay temizlik sağlamasıyla da ayrıca gözüme girdi. Demliği temizlemek her zaman bana zor gelmiştir :)

Musluk suyuyla mı, damacana suyuyla mı derseniz bizim tavsiyemiz damacana suyu. Paketin üzerinde 20-25 dakika demlenmesi gerektiği yazıyor. Bu süre bize biraz uzun geldi. Biz demlenme süresini daha kısa tuttuk. Çayın rengi çok güzel, tam tavşan kanı kıvamında. Poşet çaylar içinde, içtiğimiz en güzel çay diyebiliriz. Hafif, içimi yumuşak bir çay. Demlenme süresi uzun olmasına rağmen acılaşıp, bayatlamıyor. Şekeriz de çok rahat içilebiliyor. Hem göze hem damağa hitap ediyor.

Siz de bizim gibi farklı çaylar tatmayı seviyorsanız Ofçay Hazine Zengin Dem’i tavsiye ederiz. Doğal oluşu, zengin demi, demlendikten sonra uzun süre tazeliğini koruması ile bizden tam not aldı. Hadi bakalım bekleme yapmayalım, çaylarımızı yudumlayalım. Afiyet olsun :)

Bu içerik http://www.yemekevi.tv/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

22 Aralık 2014 Pazartesi

Hem kolay hem yeni bir lezzet : Pakmaya ile Portakal Suyunda Aşure

Sevgili hanımlar... Aşureyi çok seven benim gibiler, açıkçası zorluğu, zahmeti yüzünden öyle sık sık yapmaya kalkışamazlar. Fakat ben pratik bir yolunu buldum: Pakmaya Aşure. Ben denedim, çok memnun kaldım... Kıvamı, lezzeti yerinde.

Üstelik portakal suyu ile hazırlanan bu tarifi görünce hafif şaşırsam da yapmadan duramadım. Sonuç, beklenmedik bir aşure keyfi, ferahlık ve yenilik duygusu. Pakmaya Aşure ile portakal suyu birbirine çok yakıştı. Sevdiklerinize tatlı sürprizler yapmayı seviyorsanız mutlaka öneririm...



Pakmaya ile Portakal Suyunda Aşure ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

26 Ağustos 2014 Salı

kış hazırlıklarına başladım.

yaz sonu kış hazırlık zamanı benim için.domatesleri .fasülyeler patlicanlar alındı.tüm enerjimi toplayıp başlıyorum.


14 Temmuz 2014 Pazartesi

Girne Amerikan Üniversitesi ile Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de oku!

Girne Amerikan Üniversitesi, "Kıbrıs’ı Kazan, Kıbrıs ve İngiltere’de Oku" sloganı ile bütünleşen ve yurtdışı kampüsleriyle de öğrencilerine üç farklı kıtada eğitim fırsatı sunan öncü bir üniversite.

Eğitimde mobiliteye verdiği önem ve uluslararasılaşma sürecinin bir göstergesi olarak Girne Amerikan Üniversitesi; İngiltere, ABD ve Hong Kong’dan sonra küresel kampüslerine bir yenisini ekleyerek Türkiye’de İstanbul yerleşkesini hizmete açmıştır. Bu süreçte Girne Amerikan Üniversitesi, öğrencilerine 3 farklı kıtada eğitim imkânı sunmakta ve "Üç Kıta Tek Üniversite" sloganı ile de bir dünya üniversitesi olma noktasında bir hareketlilik içerisinde olduğunu kanıtlamaktadır.



Kazandıkları ÖSYM bursları ile GAÜ’ye yerleşen öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesi’nin yurtdışı yerleşkelerinde aynı burslarla ve ek ücret ödemeden programlarıyla uyumlu dersler yada ELA’da (English Language Academy) İngilizce dil eğitimi alıyor; geri döndüklerinde ise yurtdışında aldıkları dersleri GAÜ programlarındaki ders yükümlülükleri yerine saydırarak eğitimlerine devam edebiliyorlar.

Eğitimde 30 Yıl...

Geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle 30. Onur Yılı’nı kutlayan Girne Amerikan Üniversitesi için bu sene oldukça özel bir yıl. GAÜ, 2014-2015 Akademik Yılında tam 2260 yeni öğrencisine 7 yıl boyunca kesintisiz ÖSYM Bursu verecek.

GAÜ sosyal ağlarda da çok aktif; bu sene tercih dönemi boyunca facebook.com/girneamerican üzerinden tüm kampüsler ve öğrenci hayatı ile ilgili herşeyi paylaşıyorlar ve tüm sorulara resmi sayfa üzerinden cevap veriyorlar. Twitter takipcilerini de unutmamışlar @girneamerican üzerinden en güncel paylaşımları takip edebilirsiniz.



GAÜ, şu anda küresel dünyanın yükselen meslekleri Denizcilik, Havacılık, Sahne Sanatları, Hukuk, İleri Mühendislik Disiplinleri, Güzel Sanatlar, Mimarlık, İç Mimarlık, Uluslararası İşletme, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Türkçe Hukuk, Çin Dili ve Edebiyatı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Sınıf Öğretmenliği, Sağlık Yönetimi, Ergoterapi, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ebelik, İnşaat Mühendisliği ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Pilotaj gibi programları barındıran; 9 Fakülte, 6 Yüksekokul, 2 Enstitü ve  2 Meslek Yüksekokulu’nda olmak üzere , 69 Lisans 21 Önlisans 48 Yükseklisans ve 17 Doktora programı sunmakta.

GAÜ’den saygın dünya üniversiteleri ile akademik işbirliği ve değişim programları fırsatı!

Girne Amerikan Üniversitesi, kampüsleri ve 200’ü aşkın dünya üniversitesiyle sürdürdüğü öğrenci değişim programları kapsamında, öğrencilerine yaşam boyu hatırlayacakları deneyimlerin kapılarını açmakta.



Uluslararası Denklik ve Tanınma

Girne Amerikan Üniversitesi sağladığı eğitimin kalitesini sürekli olarak geliştirmek için akreditasyonlarını ve üyeliklerini yenilemektedir. GAÜ yerel olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordınasyon Kurulu YÖDAK ve Türkiye Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Ayrıca dünyanın bir çok saygın denklik kurullarından akredite olan GAÜ’nün bir çok uluslararası üyeliği de bulunmaktadır.



Girne Amerikan Üniversitesi Eduniversal’ın En İyi Üniversiteler sıralamasında yer almaktadır. Avrupa Birliği Yükseköğretim Sistemi içerisinde üniversite eğitimini denetleyen uluslararası eğitim kuruluşu Eduniversal, 153 ülkeden 12 bin yükseklisans programının incelenmesi ve 100 bin öğrenci ile yaptığı “En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren Üniversiteler” araştırmasının sonuç raporuna göre GAÜ "En İyi Yükseklisans Eğitimi Veren İlk 100 Üniversite" arasında gösterilmektedir.

GAÜ, YÖK onaylı programlarıyla geleceğin pilotlarını yetiştiriyor



4 yıllık Pilotaj eğitimi alan öğrenciler, GAÜ İstanbul Yerleşkesi Uluslararası Havacılık Akademisi’nde similatör ve uçuş derslerini tamamlayarak Pilot olma hakkını kazanıyorlar. GAÜ’nün, uluslararası standartlarda verdiği eğitimle yetiştirdiği öğrenciler, önümüzdeki 20 yılın en gözde mesleklerinden biri olan havacılık sektöründe kolaylıkla iş bulabilecekler.

Kıbrıs, dünyanın en güzel adalarından biri!

Kıbrıs Dünya’nın en güzel adalarındandır ve iklimi sayesinde bir tatil ülkesinde eğitim alma şansınız var, üniversite kampüsü plajlara çok yakın mesafede bulunmakta ve kampüse çok renkli bir yaşam hakim. GAÜ, adanın en turistik sahil kenti olan Girne’de kendisine özel plaj ve uygulamalı 5 yıldızlı oteli ile öğrencilerine eşi benzeri olmayan bir eğitim fırsatı sunmaktadır.

Peki kampüste hayat mı nasıl? Tanıtım filmleri için youtube.com/girneamerican ve vimeo.com/girneamerican
Bir boomads advertorial içeriğidir.

17 Haziran 2014 Salı

#HürriyetSosyal Dünyası Seni Bekliyor!

“Çalışan bir iş kadını güne nasıl başlıyor?” sorusuna cevap olarak; bir iş gününe başlama rutindir bilgisayarın açılması, eş zamanlı olarak kahve hazırlanır ve “bu gün neler olmuş” diye hurriyet.com.tr açılır. Hızlıca gündem takibi yapıldıktan sonra sıra maillere ve bekleyen işlere geçer…

Benimle aynı yönde ilerleyen bir iş günü rutininiz varsa bugün size güzel bir haberim var!  Kahvenize eşlik eden Hürriyet yazarları, gündem yazıları, kültür sanat haberleri, kısaca Hurriyet.com.tr çok daha sosyal!

Eğer siz de benim gibi sosyal medyayı aktif olarak takip edenlerdenseniz Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından gündemin de takibini yapıyorsunuzdur. Yani artık tek bir mecra gündem takibi için maalesef yeterli olamıyor.

Yenilenen Hürriyet ise aslında sizi tüm platformlarla bir araya getiriyor. Haber okurken aynı zamanda arkadaşlarınızın ya da aynı konuları okumaktan ve paylaşmaktan hoşlandığınız kişilerin yazılarıyla sizi buluşturuyor.

En baştan anlatmak gerekirse Hürriyet nasıl bu kadar Sosyal? Birkaç adımda alacağınız üyelik ile Hurriyet.com.tr ’ye üye olabilir, üyelik aktivasyonunuz sonrasında Hurriyet.com.tr sayfanızı ilginizi çeken haberlerle kişiselleştirebilirsiniz. Örneğin haber akışınızda çıkmak üzere; kültür sanat, spor, gündem gibi başlıkları seçerken aynı zamanda alt başlıklarla ilginizi çeken haberleri kaçırmamak için sayfanızı ilgi alanlarınız doğrultusunda daha da kişiselleştirebilirsiniz. Daha doğrusu Hürriyet’inizi artık kendinize özel yapabilirsiniz.



Sonrasında profilinizi tıpkı diğer sosyal medya hesaplarında olduğu gibi fotoğrafınız, bilgileriniz, sosyal medya hesaplarınızla entegre hale getirebilirsiniz.

Yazarların haberlerini, onların kendi sayfalarından paylaştığı yazılardan okuyabilir, onlara yorum bırakabilirsiniz. İlginizi çeken haber, yazı, görsel, müzik paylaşımlarınızla Hurriyet.com.tr’yi aktif kullanabilir, öne çıkarttığınız haberlerle Hurriyet.com.tr ana sayfasına yön verebilir, gündemi belirleyen hashtaglerle tartışmalara katılabilirsiniz.



Bir blog yazarı olarak en güzel noktalardan biri ise; yazdığınız blog yazılarınızı Hürriyet Sosyal’deki arkadaşlarınızla da paylaşabilir, onların yazınız hakkında  düşündüklerini/yorumlarını  yine hürriyet sosyal üzerinden alabilir, böylece yazılarınızın çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Henüz Hurriyet Sosyal’in dünyasını keşfetmediyseniz aşağıdaki videoyla hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz.



İçerik: www.e-gunlugum.com


Bir boomads advertorial içeriğidir.

7 Mayıs 2014 Çarşamba

blogda çalışma

blogum da bazı şeyleri düzenleyim derken son yayınlarım silindi.geri almayı bilen va rmı acaba.

30 Mayıs 2012 Çarşamba

mercimeği filizlendirmek

slm.gülben ergenin programında sağlıklı yaşam uzmanı bir hanım kızın tarifine göre mercimek filizlendirdim.en az 3 gün beklemek gerekiyor.işte sonuç .eşim beyaz filizleri pek sevmese de yemeğimi yedi.tavsiye ederim.bu şekilde mercimeğin besin değeri katlınıyormuş.ama biz duvarlara filan tırmanmadık:))

buralar hepten sessizleşmiş

azda olsa blogere girmeye fırsat buluyorum bu ararlar.ama blog alemi sessizleşmiş.sanırım bu havalar herkesin keyfini kaçırmış.huuuuuuuuuu nerdesiniz

19 Mayıs 2012 Cumartesi

fırında sigara böreği

tarife gerek yok sanırım.lor ve yufka.sar ve  sür fırına.diyet yapanlar için yağsız yaptım.

18 Mayıs 2012 Cuma

HAŞ HAŞLI ÇÖREK

HERKESE SELAM YENİ EVİMDE İLK MİSAFİRLERİMİ AĞIRLADIM BUGÜN.DÜŞÜN DÜŞÜN NE YAPSAM DİYE KAFA PATLATTIM.VE ÇOK SEVDİĞİM HAŞHAŞLI ÇÖREKTEN YAPAYIM DEDİM.

TARİFİNE GELİNCE
1 YEMEK KAŞIĞI KRU MAYAYI İLIK SUYLA ERİTTİM İÇİNE 1 ÇAY KAŞIĞIDA ŞEKER KOYDUM.GÜZEL KABARDI.SONRA BİRAZ SÜT BİRAZ SU AZCIK TUZ YOĞURDUM.EPEY BİR BEKLETTİM.BU ARADA HASTANEYE EŞİM İÇİN HASTANEYE GİTTİK.GELDİĞİMİZDE HAMURUM BENİ PİŞİR DİYE BAĞIRIYORDU.

NEYSE İÇ ZATEN BELLİ ZEYTİN YAĞINA ŞEKER VE HAŞHAŞ İLE EDİP KARIŞTIRIP KAVANOZLA AÇTIĞIM.(MERDAN YOK HALA)HAMURLARIMIN ÜZERİNE SÜRDÜM VE YUVARLAYIP İKİYE BÖLDÜM VE BİRLEŞTİRDİM.BENİM GİBİ HAMARAT OLMAYAN BİR ANNEDEN BU KADAR.DİĞER İKRAM YARINA
HADİ BAY