tatmaları için annemlerede verince kavanozdan biraz eksildi.
arkadaşlar reçel yapımı için verdiğiniz fikirle için tekrar teşekkürler.nette bulduğum tarif üzerine yaptım bu reçeli.tarifPortakal reçeli yaparken dikkat etmeniz gereken reçeli çok fazla koyultmamanız. Limonunu ekledikten 10 dakika sonra sulu gözükse bile porselen bir tabağa yada cam bir bardağa 1 damla reçel damlatın, reçel kolay akmıyorsa kıvamı olmuş demektir. Unutmayın reçel soğudukça koyulaşır.
Sevgiler..
Malzemeler:
6 adet portakal (3 su bardağı dilimlenmiş portakal kabuğu)
4 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
yarım limon suyu
Yapılışı:
- Portakalların kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın ve tencereye alın. Tencereye bolca su ekleyin ve 15 dakika kadar kaynatın.
- Kaynayan portakalların suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Tencerede şeker, 2 subardağı su, 1 su bardağı portakal suyunu karıştırarak kaynatın.
- Portakalları atın ve orta ateşte koyu bir şurup kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 50 dakika) kaynatmaya devam edin.
- Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın.
- Reçel sıcakken kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin ve loş bir yerde saklayın.
emeğe saygı gösterip arkadaşımızın adresinide veriyorum.teşekkürler.
3 yorum:
Mutlaka denenecek, çok teşekkürler :)
llerinize sağlık. Böyle reçel kavanozlarını görünce özeniyorum, kalkıp yapasım geliyor, ama evde reçel yiyen yok.
canımm ellerine sağlık harika görünüyor, ayy şimdi olsa da kızarmış ekmeğin üzerine sürsekde yesek :)
ben reçelleri taze yapılmışken seviyorum birkaç gün severek yiyorum sonra bir daha yüzüne bile bakmıyorum...
Yorum Gönder