portakalın herşeyine bayılırım.özellikle reçeline bayılırım.nette bir çok tarif gördüm.ama aklıma şu soru geldi.bazı tariflerde (büyüklerimizden duydugumda bu şekilde)portakal kabuğunun turuncu kısmını bir kat rendeyle temizleyip gerisini doğrayıp kaynatıyorsun.bir tarifde hiç dışını kazımadan direk doğramış.ve kaynatmış.şimdi sizden fikir istiyorum.
kazısam mı kazımasam mı.kazımazsam acı olursa.değerli bilgilerinizi bekliyorum.
Procsin Serumlarımı Bitirdim Sıra Yorumlarıma Geldi
-
Bir önceki Procsin alışverişimden bahsettiğim yazımdan sonra Şubat ayı
biliyorsunuz ki maalesef felaketler ile bizleri derinden üzünce bir süre
yazı yazmay...
1 yıl önce
6 yorum:
Benim annem asla kazımadan yapar öyle leziz olur ki, ben daha denemedim kısmet olmadı ama denersem ben de kazımam sanırım... :))
portakalı bir kaç kere kaynatarak acılığını giderirsen bence acı olmaz.Ve kazımadan yaparsan görüntüsüde çok daha güzel olur diye düşünüyorum
canım benim selam.bu aralar fazla yoğunluktan hediyelerini göndermekte geciktirdim ama kusura bakma.kargoya verdim.alınca bana yazarsan sevinirim.öpüyorum.
sihemcim bence de daha lezzeli olur.bende ilkkez yapacam inş.
aylincim evet dediğin gibi acısı çıkıncaya kadar kaynatırsam olur sanırım
sevdacım sağol canım.ne demek .canın sağolsun.
swelam canım. ben gec kaldım herhalde. receli yapmıssındır.yapmadıysan bencede hic soymadan yap. bir kere haşla acı suyu gitsin.....
kolaylıklar dilerim....
ödülünü almaya bloğuma bekliyorum:))sevgilerimle..
Yorum Gönder